Let op | maandag 20 mei 2024 (2e Pinksterdag) zijn alle Rozet locaties gesloten
De ergste jaren van mijn leven
Boek

De ergste jaren van mijn leven (2018)/ James Patterson en Chris Tebbetts, met illustraties van Laura Park ; uit het Engels vertaald door Joke van Hedel

Rafe (ik-figuur) gaat voor het eerst naar de brugklas. Om de schoolperiode leuker te maken, besluit hij alle schoolregels te gaan overtreden. Met veel zwart-wittekeningen. Vanaf ca. 10 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Rafe (ik-figuur) gaat voor het eerst naar de brugklas. Thuis heeft hij het niet leuk en hij verwacht weinig plezier op de middelbare school te hebben. Om de schoolperiode voor hem prettiger te laten verlopen, besluit hij alle schoolregels stelselmatig te gaan overtreden. Vriend Leo maakt er een spel van. Hoe hoger het risico om gepakt te worden, hoe meer punten Rafe kan verdienen. Eerste deel in de serie 'Rotschool'*. Negatief schoolverhaal (gebouw is gevangenis, leerkrachten zijn monsters, oudere leerling is grote pestkop, moeder werkt altijd, stiefvader hangt de hele dag op de bank voor tv). De tekst in korte hoofdstukken kan niet zonder de vele gedetailleerde zwart-wittekeningen, die gepresenteerd worden als het werk van Rafes vriend Leo. De hoofdpersoon wordt nergens gemotiveerd om zich wel aan regels te houden. De moraal lijkt dan ook, dat je veel plezier kunt beleven aan regels overtreden. Bovendien wordt er een excuus gegeven voor het gedrag van Rafe, wat een vrijbrief lijkt voor kinderen in soortgelijke situaties. Vanaf ca. 10 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789044826265 | 281 pagina's

Titel De ergste jaren van mijn leven
Auteur James Patterson
Secundaire auteur Chris Tebbetts ; Laura Park ; Joke van Hedel
Type materiaal Boek
Editie Tweede druk;
Uitgave [Amsterdam] : Clavis, 2018
Overige gegevens 281 pagina's - zwart-wit illustraties - 22 cm
Annotatie 1e druk Nederlandse uitgave: (c)2015 - Vertaling van: The worst years of my life. - New York : Little, Brown and Company, 2011. - (Middle school)
ISBN 9789044826265
PPN 417155832
Genre schoolverhaal
Thematrefwoord Schoolleven ; Kattenkwaad ; Brugklassen
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Rotschool
Boek

Rotschool (2015-...)

vol. b. 1
Uitgeleend
James Patterson