Naar huis
Boek

Naar huis de jongen die al tien jaar wordt vermist, staat opeens voor hem... (2020)/ Harlan Coben, vertaling [uit het Engels]: Martin Jansen in de Wal

Privédetective Myron Bolitar en zijn bloedbroeder Win weten de verblijfplaats van een jongen te lokaliseren die met nog een jongen tien jaar eerder werd ontvoerd.

Aanwezigheid

Recensie

Een van de vaste hoofdpersonages van Coben, Myron Bolitar, bevrijdt een van de twee tieners die tien jaar daarvoor ontvoerd werd en van wie niets meer werd gehoord. Van de andere jongen is geen spoor te vinden. Samen met Bolitars bloedbroeder Win, een aristocratische vechter, gaat hij zowel op zoek naar wat tien jaar geleden gebeurde als waar de andere jongen nu zou zijn, levend of dood. Maar de bevrijdde tiener hult zich in stilzwijgen en er wordt zelfs vermoed dat hij iemand anders is. Daarenboven gedragen de twee betrokken families zich nogal vreemd. Harlan Coben (1962) levert hier een van zijn beste werken van de laatste jaren af. Zelfs voor wie Bolitar en Win niet kent, zullen die personages spoedig vertrouwd aandoen. Met zijn steevast gevatte en dikwijls humoristische dialogen slaagt de auteur er in zeer veel vaart te brengen in het verhaal. En misschien wel het belangrijkste in een thriller: Coben weet genoeg plotwendingen in zijn verhaal te brengen om de aandacht vast te houden en stelselmatig de spanning op te drijven tot de laatste pagina's. Een must.

Specificaties

Nederlands | 9789022590430 | 381 pagina's

Titel Naar huis : de jongen die al tien jaar wordt vermist, staat opeens voor hem...
Auteur Harlan Coben
Secundaire auteur Martin Jansen in de Wal
Type materiaal Boek
Editie Zevende druk;
Uitgave [Amsterdam] : Boekerij, 2020
Overige gegevens 381 pagina's - 20 cm
Annotatie 1e druk Nederlandse uitgave: (c)2016 - Vertaling van: Home. - New York, New York : Dutton, (c)2016
ISBN 9789022590430
PPN 425881318
Genre thriller
Taal Nederlands