De Christen reis
Boek

De Christen reis ([2019])/ John Bunyan, vertaald [uit het Engels] door Maria de Jonge

Christen woont in de stad Verderf. Na het lezen van een oud boek en op advies van Evangelist gaat hij op reis om op zoek te gaan naar de hemelse stad. Het is een tocht vol beproevingen en gevaren. Met kleurenillustraties gebaseerd op de animatiefilm. Vanaf ca. 9 jaar.

Recensie

Dit boek is gemaakt bij de gelijknamige animatiefilm, die gebaseerd is op het wereldberoemde allegorische boek 'De Christenreis naar de eeuwigheid' dat de Engelse prediker John Bunyan in 1675 schreef. Hoofdpersoon Christen woont in de stad Verderf en vindt een oud boek. Na het lezen gaat hij op advies van Evangelist op zoek naar het echte geluk en de Koning. De tocht erheen is vol uitdagingen en gevaren. Het pak dat hij op zijn rug meezeult, maakt zijn reis er niet gemakkelijker op. Onderweg ontmoet hij helpers maar ook figuren die hem van het pad willen afbrengen, zoals Apollyon, Wantrouwer en de Tovenaar, maar tenslotte bereikt hij de hemelse stad. Dit boek bevat veel paginagrote afbeeldingen met scenes uit de film. Samen met de tekst, die ernaast staat afgedrukt, wordt een goed beeld gegeven van het klassieke verhaal. Maar de boodschap van de film, die achterin kort wordt uitgelegd, is voor kinderen best moeilijk. Kleurrijke verzorgde uitgave met op het omslag een scène uit de film. Vanaf ca. 10 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789492925374 | 80 pagina's

Titel De Christen reis
Uniforme titel De Christenreis
Secundaire auteur John Bunyan ; Maria de Jonge
Type materiaal Boek
Uitgave Amersfoort : Neema Books, [2019]
Overige gegevens 80 pagina's - gekleurde illustraties - 22 cm
Annotatie Filmboek van de gelijknamige animatiefilm - Vertaling van: The pilgrims progress illustrated storybook. - Cat in the Mill, (c)2018
ISBN 9789492925374
PPN 424603616
Genre protestants milieu
Thematrefwoord Geloofsbeleving
Taal Nederlands