Mijn dierengeluidenboek
Boek

Mijn dierengeluidenboek boe doet de koe ([2020])/ illustraties: Thorsten Saleina, vertaling [uit het Duits]: Kirsten Verhagen/Vitataal ; redactie en productie: Vitataal

Wat zegt de hond, hoe klinkt de olifant en welk geluid maakt de specht? Vierkant hardkartonnen prentenboek met eenvoudige, vrolijk gekleurde tekeningen van twintig dieren met als enige tekst het geluid dat ze maken. Vanaf ca. 1 jaar.

Recensie

Vierkant hardkartonnen prentenboek met afgeronde hoeken over twintig dieren, merendeels boerderijdieren en enkele wilde dieren. Op elke rechterbladzijde staat een tekening van een enkel dier en op de linkerzijde het geluid dat het dier maakt. In grote zwarte letters op een witte ondergrond staat meestal een enkel woord: Woef!, Blub! of Klop klop! De dieren worden niet benoemd, soms staan meerdere dieren van een soort na elkaar afgebeeld, bv. haan, kip en kuiken, steeds met hun eigen geluid. De tekeningen zijn duidelijk, natuurgetrouw en in vrolijke kleuren. Ze zijn duidelijk omlijnd en geplaatst tegen een gekleurde achtergrond, soms met wat omgeving erbij zoals een waterblad of wat stro, en soms met een grappig detail, zoals een ballon aan de staart van de hond. Op de eerste en de laatste bladzijde zorgt een muis voor een grappig begin en eind. De illustrator is grafisch vormgever. Door het relatief grote aantal pagina's is dit een kloek, zwaar boek voor baby's en dreumesen. Aantrekkelijke uitgave om als ouder of verzorger samen met jonge kinderen te bekijken en geluiden na te bootsen. Vanaf ca. 1 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789048318605

Titel Mijn dierengeluidenboek : boe doet de koe
Instelling /Vitataal, Feerwerd
Secundaire auteur Thorsten Saleina ; Kirsten Verhagen
Type materiaal Boek
Uitgave Utrecht : Veltman Uitgevers, [2020]
Overige gegevens 40 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 16 cm
Annotatie Vertaling van: Muuuh macht die Kuh. - München : arsEdition GmbH, (c)2013
ISBN 9789048318605
PPN 425880389
Genre Boekstart - dierenleven
Thematrefwoord Dieren ; Geluid
Taal Nederlands