Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
De piraten van hiernaast
Boek

De piraten van hiernaast ([2020])/ Reggie Naus, met tekeningen van Mark Janssen

Michiel krijgt piraten als buren. Niet iedereen in de buurt is blij met de komst van de familie Donderbus, maar Michiel sluit vriendschap met hun zoon Billy. Als hun piratenschat wordt gestolen, moet de familie gaan werken. Maar welke landrottenbaan is geschikt voor een piraat? Filmeditie. Vanaf ca. 8 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Bundeling van de twee eerder los verschenen boeken 'De piraten van hiernaast' en '1, 2, 3... Enteren!', waar de bioscoopfilm (2020) op gebaseerd is. Michiel raakt bevriend met zijn nieuwe buurjongen Billy, maar niet iedereen in de buurt is blij met de komst van de familie Donderbus. Het is namelijk een echte piratenfamilie. De familie Donderbus woont in hun zelfgebouwde piratenhuis in een gewone straat, maar ze hebben nogal moeite om zich aan te passen aan de levenswijze van 'landrotten'. Ze leven van de schat die vader en opa Donderbus verstopt hebben, totdat deze opeens gestolen is. Om toch te kunnen leven zullen ze moeten werken voor hun geld ('landrottenwerk'), en dat is erg moeilijk voor een piraat. Maar dan ontdekken Michiel en Billy wie de schat gestolen heeft. De humoristische, vlot leesbare verhalen hebben een ludiek karakter, vooral door de groteske overdrijvingen, maar onderhuids speelt ook een belangrijk thema: vooroordelen over buitenstaanders, al blijft de nadruk op het avontuur liggen. De oorspronkelijke, grappige tekeningen - per boek een tiental paginagrote en meerdere kleine in grijstinten afgedrukte illustraties, gemaakt met een gewassen inkttechniek - vullen het verhaal prima aan. Filmeditie met de filmposter als omslagillustratie. Vanaf ca. 8 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789021680361 | 185 pagina's

Titel De piraten van hiernaast
Auteur Reggie Naus
Secundaire auteur Mark Janssen
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Uitgeverij Ploegsma, [2020]
Overige gegevens 185 pagina's - zwart-wit illustraties - 23 cm
Annotatie Dit boek is een bundeling van 'De piraten van hiernaast' en 'De piraten van hiernaast: 1, 2, 3... Enteren!' - Oorspronkelijke uitgave: (c)2011
ISBN 9789021680361
PPN 424442396
Thematrefwoord Zeerovers ; Buitenstaanders ; Vooroordelen ; Verhuizen
Taal Nederlands

Relaties/Serie

De piraten van hiernaast
Boek

De piraten van hiernaast (2011-...)

vol.
Uitgeleend
Reggie Naus