Van wie is dit potje
Boek

Van wie is dit potje een grappig verhaal met een grote boodschap ([2020])/ tekst: Hans-Christian Schmidt, illustraties: Christine Kugler ; Nederlandse vertaling [uit het Duits]: Andrea Kunze

Er staat ineens een blauw ding op het erf. Wat zou het zijn? Hond Max, de kat, de koe, haan en de muis denken allemaal iets anders. Dan komt Tim met een rood hoofd aanrennen en neemt het ding gauw in gebruik. Oblong hardkartonnen prentenboek met grappige kleurenillustraties en tekst op rijm. Vanaf ca. 2 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Te midden van de boerderijdieren staat een blauw potje. Hond Max, de kat van de buren, de koe, de haan, de muis: geen van de andre dieren heeft enige notie waartoe het dient. Wel hebben ze zo hun eigen idee daarover, wat komische situaties geeft. Totdat Tim komt aangestormd, plaats neemt en demonstreert waar dat potje voor is! Kleurige, gedetailleerde illustraties over steeds twee pagina's geven veel te zien. Vierregelige versjes met veel woorden omwille van het rijm vertellen het verhaal. De oblong uitgave is stevig uitgevoerd in karton met twee afgeronde hoekjes. Dreumesen zullen die domme dieren hilarisch vinden. Jammer van het slechtlopende rijm , wat mogelijk te wijten is aan de vertaling. Vanaf ca. 2 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789044756555

Titel Van wie is dit potje : een grappig verhaal met een grote boodschap
Auteur Hans-Christian Schmidt
Secundaire auteur Christine Kugler ; Andrea Kunze
Type materiaal Boek
Uitgave Aartselaar : Deltas, [2020]
Overige gegevens 18 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 18 × 23 cm
Annotatie Vertaling van: Das Ding! - Münster : Coppenrath Verlag GmbH & Co. KG, (c)2018
ISBN 9789044756555
PPN 42711800X
Thematrefwoord Zindelijkheid ; Boerderijen ; Dieren ; Rijmvertellingen
Taal Nederlands