Nijlpaard moet iets vertellen
Boek

Nijlpaard moet iets vertellen ([2020])/ Sue Graves, illustraties: Trevor Dunton ; vertaling [uit het Engels]: Kirsten Verhagen ; eindredactie: Pam Thierry

Nijlpaard heeft niet ontbeten, en daardoor erge honger als hij op school is. In het overblijflokaal staat een heerlijke taart. Hij eet er wat van. Zal hij opbiechten wat hij heeft gedaan? Met grappige kleurenillustraties en tips voor het samen lezen en napraten over eerlijkheid. Vanaf ca. 4 t/m 6 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Nijlpaard heeft erge honger. Hoe meer hij aan eten denkt, hoe harder zijn maag begint te knorren. Op een dag is het zo erg dat hij ervan moet hikken, de klas voortdurend aan het lachen maakt en door juf Vogel wordt buiten gestuurd. In de overblijfruimte ziet Nijlpaard een grote chocoladetaart en... hij kan er niet vanaf blijven. Als Mollie de schoolkat hiervan de schuld dreigt te krijgen, geeft Nijlpaard ruiterlijk toe dat hij degene was die de taart opat. Hij zegt sorry tegen iedereen en belooft om samen met mevrouw Krook een nieuwe chocoladetaart te bakken. In dit verhaal wordt op levendige wijze (in woord en prent!) geëtaleerd hoe je goede manieren moet laten zien. Iets kan misgaan, maar het is netjes om dan even je excuses aan te bieden. De geanimeerde kleurenillustraties bezitten veel herkenbare mimiek (hongerig, sip, verhit, blij, plezier) en jonge kinderen zullen de thematiek goed herkennen. Met goede tips om het boek samen te lezen of over het boek na te praten. Oorspronkelijk Engelstalig (2018), vertaald in vrolijk Nederlands. Vanaf ca. 4 t/m 6 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789463415996 | 29 pagina's

Titel Nijlpaard moet iets vertellen
Auteur Sue Graves
Secundaire auteur Trevor Dunton ; Kirsten Verhagen ; Pam Thierry
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Schoolsupport, [2020]
Overige gegevens 29 pagina's - gekleurde illustraties - 25 cm
Annotatie Vertaling van: Hippo owns up : a book about telling the truth. - The Watts Publishing, (c)2018
ISBN 9789463415996
PPN 424858282
Rubriekscode 415.3
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Eerlijkheid; Kinderen
PIM Rubriek Geestelijk leven
PIM Trefwoord Eerlijkheid

Relaties/Serie

Wat een manieren!
Boek

Wat een manieren! (2019-...)

vol.
Uitgeleend
Sue Graves