Leeuw is in paniek
Boek

Leeuw is in paniek ([2020])/ Sue Graves, illustraties: Trevor Dunton ; vertaling [uit het Engels]: Kirsten Verhagen ; eindredactie: Pam Thierry

Leeuw is in paniek omdat hij met zijn klas naar een pretpark gaat. Hij maakt zich zorgen over van alles en nog wat. Juf Vogel en zijn klasgenootjes helpen hem om rustig te worden. Met grappige kleurenillustraties en tips voor het samen lezen en napraten over angsten. Vanaf ca. 4 t/m 6 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

'Wat een manieren'* is een achtdelige serie over emoties en gedrag. In de klas van Juf Vogel zitten dieren van allerlei pluimage en in elk deeltje van deze serie worstelt één dier met heftige emoties of afwijkend gedrag. In 'Leeuw is in paniek' gaat de klas naar het pretpark Jungle-land en Leeuw raakt volledig in paniek. Hij maakt zich om van alles en nog wat zorgen; stel dat de bus pech krijgt, dat het de hele dag regent of dat hij te groot of te klein voor de attracties is. Juf Vogel en zijn klasgenootjes helpen Leeuw rustig te worden, zodat hij toch van de dag kan genieten. Trevor Duntan heeft grappige gekleurde tekeningen gemaakt die de paniek van Leeuw duidelijk verbeelden. De boeken stimuleren kinderen om na te denken over wat je kunt doen als je kampt met heftige emoties of afwijkend gedrag. Achterin staan tips om aan de hand van het verhaaltje en de tekeningen met kinderen verder te praten en suggesties voor activiteiten. Vanaf ca. 4 t/m 6 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789463416009 | 29 pagina's

Titel Leeuw is in paniek
Auteur Sue Graves
Secundaire auteur Trevor Dunton ; Kirsten Verhagen ; Pam Thierry
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Schoolsupport, [2020]
Overige gegevens 29 pagina's - gekleurde illustraties - 25 cm
Annotatie Vertaling van: Lion's in a flap : a book about feeling worries. - The Watts Publishing, (c)2015
ISBN 9789463416009
PPN 424858274
Rubriekscode 416.5
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Angsten; Kinderen
PIM Rubriek Opvoeding en Onderwijs
PIM Trefwoord Angsten

Relaties/Serie

Wat een manieren!
Boek

Wat een manieren! (2019-...)

vol.
Uitgeleend
Sue Graves