Let op | maandag 20 mei 2024 (2e Pinksterdag) zijn alle Rozet locaties gesloten
Gezichten
Boek

Gezichten cartoons tekenen ([2020])/ Bruce Blitz, vertaling [uit het Engels]: Lotje Deelman ; redactie: Oscar Zoetman

Stap voor stap, met zwart-wittekeningen, wordt uitgelegd hoe je gezichten in cartoonstijl kunt tekenen. Met uitleg van het tekenen van o.a gelaatstrekken, gezichtsuitdrukkingen, striplichamen en striphelden. Vanaf ca. 11 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Op humoristische en toegankelijke wijze demonstreert Bruce Blitz de diverse mogelijkheden van het tekenen van gezichten in cartoons. Hij gaat uit van simpele basisvormen, waar hij elementen aan toevoegt. Korte teksten en veel tekenvoorbeelden in zwart-wit leggen het principe uit. Uitgewerkte voorbeelden, waarbij hele personages en een omgeving te zien zijn, completeren het geheel. In de introductie wordt ingegaan op de mogelijkheden van cartoontekenen. Het eerste deel (instructies) bevat uitleg over het benodigde tekenmateriaal en de basis van een hoofd, met diverse ogen, neuzen en monden. Na variaties in vormen van het gezicht, gezichtsuitdrukkingen en accessoires is er aandacht voor striptypes en hun attributen. Er wordt kort ingegaan op striplichamen, personificatie van voorwerpen en er zijn diverse voorbeelden van het maken van stripportretten. Deel twee is gericht op toepassingen: naast mogelijkheden om in bestaande tekeningen gezichtsuitdrukkingen aan te brengen zijn er meerdere tekenspelletjes. In het voorplat is een draaischijf opgenomen, waarmee je diverse gezichten kunt samenstellen. In dezelfde opzet verscheen 'Cartoons tekenen : mensen'*. Hoewel bedoeld voor de jeugd (spelletjes achterin) ook bruikbaar voor volwassen tekenliefhebbers. Vanaf ca. 11 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789463594523 | 127 pagina's

Titel Gezichten : cartoons tekenen
Auteur Bruce Blitz
Secundaire auteur Lotje Deelman ; Oscar Zoetman
Type materiaal Boek
Uitgave [Kerkdriel] : Librero, [2020]
Overige gegevens 127 pagina's - zwart-wit illustraties - 28 cm
Annotatie Omslag vermeldt: Blitz® - Vertaling van: The fun book of cartoon faces. - (c)1999 - Eerder verschenen in: Cartoons tekenen : figuren en gezichten. - Kerkdriel : Librero, (c)2010. - Oorspronkelijke uitgave: Hedel : Librero, 2000
ISBN 9789463594523
PPN 427684722
Rubriekscode 743
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Cartoontekenen ; Striptekenen
PIM Rubriek Hobby's
PIM Trefwoord Tekenen