Traces
DVD

Traces ([2020])/ directed by Rebecca Gatward, Mary Nighy

Emma Hedges is onlangs begonnen als laboratoriumassistente bij het Schotse Instituut voor Forensische Wetenschap en Anatomie (SIFA). Ze ontdekt dat een fictieve casus in een online cursus over de principes van de forensische wetenschap een schokkende gelijkenis heeft met de dood van haar moeder.

Aanwezigheid

Recensie

Misdaadserie van Amelia Bullmore en Val McDermid met Molly Windsor (Three girls). Emma Hedges, nu ongeveer 25 jaar, keert vanuit Manchester keert terug naar haar geboorteplaats Dundee. Achttien jaar geleden werd haar moeder vermoord, een moord die niet is opgelost. Emma is nu laboratoriumassistente bij het Schotse Instituut voor Forensische Wetenschap en Anatomie (SIFA). Ze volgt een online cursus over de principes van de forensische wetenschap en ontdekt dat de fictieve casus een schokkende gelijkenis heeft met de dood van haar moeder. Samen met haar docenten Sarah Gordon (Laura Fraser) en Kathy Torrence (Jennifer Spence) probeert ze de zaak op te lossen, waarbij blijkt dat de dader misschien een bekende van haar is. Wie kan ze nog vertrouwen? Intussen krijgt ze een relatie met Daniel (Martin Compston) en herstelt de band met haar vader (John Gordon Sinclair) en oude vrienden. De Engelse en Schotse recensenten hebben kritiek: ongeloofwaardig, onorigineel, toevalligheden. Daartegenover zien zij een makkelijk te volgen verhaal, sterke hoofdrol, andere sterke vrouwelijke rollen, interessante personages en een leuke invalshoek via de forensische wetenschap.

Specificaties

Engels | 8711983971349

Titel Traces
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Rebecca Gatward ; Mary Nighy ; Molly Windsor ; Laura Fraser ; Jennifer Spence
Type materiaal DVD
Uitgave [Hilversum] : Just Entertainment, [2020]
Overige gegevens 2 dvd-video's (6 × ongeveer 45 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder anderen: Molly Windsor, Laura Fraser, Jennifer Spence, Martin Compston. - Engels gesproken, Nederlands ondertiteld - Videoversie van de miniserie: Groot-Brittannië : Red Production Company, (c)2019
ISBN 8711983971349
PPN 428227597
Genre detectiveroman
Taal Engels