Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
Jij moet je bek houden!
Boek

Jij moet je bek houden! omgaan met boze burgers, ouders, klanten en patiënten ([2020])/ Caroline Koetsenruijter, met voorwoord van Alex Brenninkmeijer ; redactie: Ap van Rijsoort

Praktische lessen voor professionals in het herkennen, voorkomen en oplossen van conflicten om zo beter te kunnen omgaan met agressieve burgers, ouders, klanten en patiënten.

Aanwezigheid

Recensie

De titel is grof maar aansprekend, want professionals hebben steeds vaker te maken met agressieve burgers, ouders, klanten of patiënten. En hebben daar last van. Dit boek geeft handvatten om conflicten te voorkomen of te de-escaleren, zodat geweld wordt voorkomen. Communicatie is daarin van centraal belang. Een verschil van mening is niet erg, maar soms gaat het mis. De hoofdstukken gaan in op het herkennen van een conflict, de belastende gevolgen van een conflict, het herkennen van conflictgedrag, het de-escaleren door emoties te kalmeren en grenzen te stellen, hard ingrijpen als het toch misgaat en het verwerken van een conflict. Het boek is goed geschreven en prettig leesbaar, de groene blokken met conflictsituaties uit de praktijk zijn pijnlijk herkenbaar. En maakt de wens om de inhoud van dit boek te doorgronden des te groter. Met aanbevelingen van onder anderen Jan van Zanen, een voorwoord van prof. Alex Brenninkmeijer en een bronnenlijst. De auteur is jurist, mediator en expert. Ze trainde in 13 jaar meer dan 15.000 professionals in conflicthantering. Uniek boek met een zeer waardevolle inhoud voor een grote doelgroep.

Specificaties

Nederlands | 9789492528599 | 166 pagina's

Titel Jij moet je bek houden! : omgaan met boze burgers, ouders, klanten en patiënten
Auteur Caroline Koetsenruijter
Secundaire auteur Alex Brenninkmeijer ; Ap van Rijsoort
Type materiaal Boek
Uitgave Baarn : S2uitgevers, [2020]
Overige gegevens 166 pagina's - illustraties - 24 cm
Annotatie Met literatuuropgave
ISBN 9789492528599
PPN 427854938
Rubriekscode 614.3
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Agressie; Klanten ; Conflicten
PIM Rubriek Bedrijf en Beroep
PIM Trefwoord Agressie