Let op | maandag 20 mei 2024 (2e Pinksterdag) zijn alle Rozet locaties gesloten
Kleuren
Boek

Kleuren ([2020])/ Roald Dahl, illustraties van Quentin Blake ; vertaling [uit het Engels]: Harriët Freezer

Leer de kleuren met Roald Dahl: vette roze varkentjes, een prachtige blauwe rolmopsvogel en perfect gepruttelde paarse flitspopper helpen je daarbij. Vierkant hardkartonnen prentenboek met fantasievolle kleurrijke illustraties en één flapje. Vanaf ca. 2 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Vierkant hardkartonnen prentenboek waarin met de typerende stijl van Quinten Blake, die ook andere boeken van Roald Dahl geïllustreerd heeft, een aantal kleuren voor kinderen zichtbaar worden gemaakt. Het begint herkenbaar met roze voor varkentje maar al gauw belanden we in het fantasierijke universum van Dahl (dat bij de doelgroep niet bekend zal zijn) met een blauwe 'rolmopsvogel' en een 'perfect gepruttelde paarse flitspopper'. Er komen acht kleuren aan bod; elke kleur beslaat twee pagina's en de laatste verbergt onder een flapje een verrassing. De kartonnen pagina's hebben allemaal de achtergrondkleur in de behandelde kleur en een grappige tekening. De tekst is creatief met o.a. veel beginletterrijm, bijvoorbeeld 'Ik zie veel vrolijke vette roze varkentjes... ' en 'De prachtige blauwe rolmopsvogel in een helderblauwe lucht... . De illustraties zijn fantasievol en vrolijk en nodigen uit tot het vertellen van verhaaltjes. In dezelfde uitvoering verscheen ook 'Tegenstellingen'*. Vertaling van 'Roald Dahl's colours'**. Vanaf ca. 2 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789026151477

Titel Kleuren
Auteur Roald Dahl
Secundaire auteur Quentin Blake ; Harriët Freezer
Type materiaal Boek
Uitgave Utrecht : Uitgeverij de Fontein, [2020]
Overige gegevens 18 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 23 cm
Annotatie ISBN niet in boek, afkomstig van barcode - Vertaling van: Roald Dahl's colours. - Penguin Random House Children's. - (c)2019
ISBN 9789026151477
PPN 424472953
Thematrefwoord Kleuren ; Beweegbare boeken
Taal Nederlands