Tegenstellingen
Boek

Tegenstellingen ([2020])/ Roald Dahl, illustraties van Quentin Blake

De pelikaan heeft een volle en een lege snavel en hij is kort naast de lange giraf. En de olifant staat rechtop, maar de boos kijkende krokodil hangt ondersteboven aan zijn slurf. Vierkant hardkartonnen prentenboek met fantasievolle kleurrijke illustraties over tegenstellingen. Met flapjes. Vanaf ca. 2 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Vierkant hardkartonnen prentenboek waarin met de typerende stijl van Quinten Blake, die ook de andere boeken van Roald Dahl geïllustreerd heeft, tegenstellingen voor kinderen worden uitgelegd met grappige tekeningen van dieren. Naast de grote olifant zit achter een flapje een kleine muis, een pelikaan heeft links een lege en rechts een volle snavel, de olifant staat rechtop maar blijkt - na omslaan van het flapje - met zijn slurf een boos kijkende krokodil ondersteboven vast te houden. Sommige tegenstellingen beslaan twee pagina's, andere een enkele. Als enige tekst staan de tegenstellingen in steeds een andere, grote letter in de tekeningen gedrukt: binnen, buiten, hoog, laag, etc. Vier tegenstellingen zitten verstopt achter in vorm gesneden flapjes. De kartonnen pagina's hebben allemaal een andere achtergrondkleur en bevatten weinig details. De illustraties zijn fantasievol en vrolijk en nodigen uit tot het vertellen van verhaaltjes. In dezelfde opzet verscheen ook 'Kleuren'*. Vertaling van 'Roald Dahl's Opposites'**. Vanaf ca. 2 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789026151460

Titel Tegenstellingen
Auteur Roald Dahl
Secundaire auteur Quentin Blake
Type materiaal Boek
Uitgave Utrecht : Uitgeverij de Fontein, [2020]
Overige gegevens 18 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 23 cm
Annotatie ISBN niet in boek, afkomstig van barcode - Vertaald uit het Engels - Vertaling van: Roald Dahl's opposites. - Penguin Random House Children's. - (c)2019
ISBN 9789026151460
PPN 42447297X
Thematrefwoord Tegenstellingen ; Beweegbare boeken
Taal Nederlands