De nachtmerriewinkel en het akelige jeukpoeder
Boek

De nachtmerriewinkel en het akelige jeukpoeder ([2020])/ tekst van Magdalena Hai, met illustraties van Teemu Juhani ; Nederlandse tekst [uit het Fins] van Petri Hoogendijk

Nina (9) heeft geld nodig voor een fiets. Dus zoekt ze een baantje. Ze komt terecht in de nachtmerriewinkel van meneer Spoek. Iemand heeft jeukpoeder over hem heen gestrooid. Kunnen Nina en de behulpzame winkelgeest Pieter hem helpen? Met veel grappige tekeningen in kleur. Vanaf ca. 8 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Nina wil een fiets. Geld heeft ze niet. En waar kan een negenjarige een baantje vinden? Ze komt in de spookachtige, griezelige nachtmerriewinkel terecht. Meneer Spoek, de baas van de zaak, ligt op de grond te kronkelen na een aanval met jeukpoeder. Kunnen Nina en geest Pieter hem helpen? Dit kleurrijk vormgegeven boekje wordt door de uitgever aangeraden voor lezers die de AVI-niveaus hebben doorlopen. Het verhaal opent met een introductie van de personages. Daarna volgen acht korte hoofdstukken, waarin in korte zinnen en met veel dialoog een eenvoudig avontuur wordt verteld. De bladspiegel is zeer ruim en het boek is rijk geïllustreerd met lekker griezelige kleurentekeningen. Daarin staan regelmatig teksten, bijvoorbeeld in praatwolkjes en in de opschriften op de potjes en flessen die te koop zijn. Ook in de lopende tekst zijn af en toe woorden groter, vetgedrukt en in 'druipende' letters geplaatst. Eerste deel in de serie 'De nachtmerriewinkel', ook geschikt voor moeizame lezers. Vanaf ca. 8 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789051167849 | 61 pagina's

Titel De nachtmerriewinkel en het akelige jeukpoeder
Auteur Magdalena Hai
Secundaire auteur Teemu Juhani ; Petri Hoogendijk
Type materiaal Boek
Uitgave Rijswijk : De Vier Windstreken, [2020]
Overige gegevens 61 pagina's - gekleurde illustraties - 22 cm
Annotatie Vertaling van: Painajaispuoti ja kamala kutituspulveri. - WSOY, 2018
ISBN 9789051167849
PPN 425771458
Genre griezelverhaal - humoristische roman
Thematrefwoord Spoken ; Monsters
Taal Nederlands

Relaties/Serie

De nachtmerriewinkel
Boek

De nachtmerriewinkel (2020-...)

vol. dl. 1
Uitgeleend
Magdalena Hai