Guusjes eerste verhalen
Boek

Guusjes eerste verhalen (2020)/ Guusje Nederhorst, tekst, illustraties en vormgeving: The Dreamchaser Studios

Bundel met acht voorleesverhalen over de hondenvriendjes Woezel en Pip. Ze hebben veel vriendjes in de Tovertuin, spelen het raad-eens-wie-ik-ben-spel en doen een regendans. Met grote en kleine kleurenillustraties. Vanaf ca. 3 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Sinds 2005 wordt er door het Guusje Nederhorst Fonds werk naar de oorspronkelijke verhalen gepubliceerd van de in 2004 overleden auteur/illustrator. Deze jubileumbundel bevat haar acht eerste verhalen van wisselende lengte met veel ruimte voor de inmiddels alom bekende kleurige, wat clichématige illustraties. De alledaagse, voor jonge kinderen herkenbare avonturen spelen zich af in de Tovertuin; alle bekende verhaalfiguren komen er in voor: natuurlijk de hondjes Woezel en Pip, evenals de Zingende Tulpjes, Tante Perenboom en Wijze Varen. De vriendjes zijn blij, spelen het raad-eens-wie-ik-ben-spel, doen een regendans en vieren de verjaardag van Woezel. In het oorspronkelijke boek waren de acht verhalen om en om een prentvertelling of een voorleesverhaal. De uitgave is mooi uitgevoerd met glad papier, paars linnen omslag en een los, glanzend stofomslag*. Inhoudelijk en qua taalgebruik goed afgestemd op een breed publiek van oudere peuters en kleuters. Vanaf ca. 3 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789079738960 | 60 pagina's

Titel Guusjes eerste verhalen
Auteur Guusje Nederhorst
Instelling /The Dreamchaser Studios, Amsterdam
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave Amsterdam : Dromenjager Publishing BV, 2020
Overige gegevens 60 pagina's - gekleurde illustraties - 29 cm
Annotatie Naar de oorspronkelijke verhalen van Guusje Nederhorst - Oorspronkelijke titel: Woezel en Pip. - Hilversum : CMM, (c)2005
ISBN 9789079738960
PPN 425871460
Genre verhalenbundel
Thematrefwoord Vriendschap ; Voorleesboeken
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Woezel en Pip
Boek

Woezel en Pip (2005-...)

vol.
Uitgeleend
Guusje Nederhorst