Rollebollen met de Romeinen
Boek

Rollebollen met de Romeinen ([2020])/ Gary Northfield, vertaald [uit het Engels] door Edward van de Vendel

Twee verhalen over Zebra Julius. In Rome moet hij als gevangene vechten tegen gladiatoren in het Colosseum. In het tweede verhaal wil hij graag zijn vrijheid terug, maar moet hij van de Romeinse keizer nog één ding doen! Keerdruk met veel stripachtige tekeningen in zwart-wit. Vanaf ca. 9 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Bundeling van de eerste twee delen van de reeks Julius Zebra, te weten 'Rollebollen met de Romeinen' (12e dr., 2019*) en 'Bonje met de Britten'** (2017). In het eerste deel wordt Zebra Julius gevangengenomen door de Romeinse soldaten. Eenmaal in Rome moet hij vechten tegen gladiatoren in het Colosseum. Wat staat Julius nog meer te wachten in deze vreemde stad? In het tweede deel wil Zebra Julius graag zijn vrijheid terug, maar de Romeinse keizer wil dat hij nog één ding voor hem doet. Voordat Julius het weet, is hij op weg naar Engeland. Keerdruk met twee humoristische verhalen over een naïeve, bange zebra die in de wereld van de Romeinen belandt. Het taalgebruik is toegankelijk. Er zijn veel dialogen en de tekst is doorspekt met grapjes, lollige kreten en lekker flauwe toespelingen. We zien veel uitroeptekens en woorden die in kapitalen zijn geschreven. Elke bladzijde is geïllustreerd. De cartooneske zwart-witillustraties zijn vaak voorzien van praatballonnetjes met tekst. Bij beide verhalen is achterin een woordenlijst opgenomen met uitleg van moeilijke Romeinse woorden. Inmiddels zijn er veel liefhebbers van deze graphic novelachtige serie. Leuke, grappige uitgave, wel dik door de bundeling, voor kinderen vanaf ca. 9 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789024590902

Titel Rollebollen met de Romeinen
Uniforme titel Bonje met de Britten
Auteur Gary Northfield
Secundaire auteur Edward van de Vendel
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Uitgeverij Luitingh-Sijthoff, [2020]
Overige gegevens CCLXXXV pagina's - zwart-wit illustraties - 22 cm
Annotatie Het gigagrappige omkeerboek van Julius Zebra: deel 1 & 2! - Oorspronkelijke Nederlandse uitgave: (c)2016. - (Julius Zebra ; I) - Vertaling van: Rumble with the Romans. - London : Walker Books, (c)2015. - (Julius Zebra ; I) - Keerdruk met: Bonje met de Britten. - CCLXXVIII pagina's. - Vertaling van: Bundle with the Britons! - London : Walker Books Limited, (c)2016. - (Julius Zebra ; 2). - Oorspronkelijke Nederlandse uitgave: (c)2017. - (Juliua Zebra ; II)
ISBN 9789024590902
PPN 425852792
Genre historische roman - humoristische roman
Thematrefwoord Romeinse Oudheid
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Julius Zebra
Boek

Julius Zebra (2016-...)

vol. I, II
Uitgeleend
Gary Northfield