Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
Het appeltulbandje
Boek

Het appeltulbandje (2019)/ Marjan van Zeyl, naverteld door Nienke van Hichtum

Een oud vrouwtje, dat zin heeft in een appeltulband gaat op stap. Ze heeft geen appels in huis, maar ze heeft wel pruimen. Misschien kan ze die ruilen? Prentvertelling met sfeervolle, zachtgekleurde tekeningen. Voorlezen vanaf ca. 5 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Heruitgave met sterk nostalgisch karakter van een verhaal uit 'Het groot vertelselboek', verzameld door Nienke van Hichtum. Er was eens een oud vrouwtje dat heel veel zin heeft in een appeltulbandje. Omdat ze geen appels in huis heeft en wel pruimen, doet ze die in een mandje en gaat op stap. Ze geeft haar pruimen weg en krijgt er iets anders voor in de plaats. Dit herhaalt zich ettelijke malen tot ze uiteindelijk toch met appels thuiskomt en ze haar doel kan bereiken. Het verhaal is doortrokken van een sfeer vol rust en blijmoedigheid, de prachtige, paginavolle illustraties benadrukken dit nog eens. Rondom de vrij uitgebreide tekst is de wandeling van het vrouwtje verbeeld door natuurgetrouwe tekeningen in kleurpotlood en pastelkrijt. De zachte, stralende kleuren, veel in nuances van geel en groen (het vrouwtje in het blauw met wit) symboliseren mede de stemming. Het taalgebruik is ouderwets en het geheel doet sfeervol maar ook gedateerd aan. Voorlezen vanaf ca. 5 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789081107709

Titel Het appeltulbandje
Auteur Marjan van Zeyl
Secundaire auteur Nienke van Hichtum
Type materiaal Boek
Editie Heruitgave;
Uitgave [Geldrop] : International Design, 2019
Overige gegevens 20 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 24 cm
Annotatie Oorspronkelijke uitgave: Zeist : Christofoor, (c)1996 - Tekst overgenomen uit: Groot vertelselboek / verzameld door Nienke van Hichtum. - Oorspronkelijke uitgave: Utrecht : De Haan, 1922
ISBN 9789081107709
PPN 424154463
Thematrefwoord Eten ; Ruilen ; Voorleesboeken
Taal Nederlands