Psychotherapie voor jongeren
Boek

Psychotherapie voor jongeren praktische gids (2020)/ Ann-Sofie De Mey, illustraties binnenwerk en omslag: Pieter Theunissen

Zit je niet goed in je vel? Wanneer zou je op zoek moeten gaan naar hulp? En wat doet een therapeut eigenlijk? Lees via allerlei vragen (en antwoorden) hoe psychotherapie werkt en wat je eraan kunt hebben. Met kleine kleurenillustraties. Vanaf ca. 15 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

We zien dat veel jongeren niet goed in hun vel zitten, ze worstelen met zichzelf en hun omgeving. Ze stellen alles ter discussie en de zoektocht naar hun identiteit gaat niet altijd vanzelf. De maatschappij stelt ook steeds hogere eisen aan ze, en de rol van sociale media moet ook niet worden onderschat. Soms hebben jongeren hulp nodig, wellicht van professionals. Deze praktische gids is heel geschikt om jongeren duidelijk te maken wat psychotherapie is. Wanneer zou je als jongere op zoek moeten gaan naar hulp en welke drempels moet je over? Hoe werkt psychotherapie en wat heb je er aan? De uitleg wordt afgewisseld met een aantal uitspraken van jongeren die in therapie waren. Het vrij dunne boekje (49 blz.) is heel toegankelijk geschreven en spreekt jongeren direct aan. De informatie wordt verstrekt via antwoorden op 16 vragen, die elk een duidelijk titelkopje hebben. Achterin staan verwijzingen naar enkele hulpinstanties in België en Nederland. Het boekje heeft een overzichtelijke pastelkleurige lay-out en is geïllustreerd met kleine waterverfillustraties in kleur met gestileerde figuren. Met een bronnenoverzicht. De schrijfster werkt o.a. als psychotherapeute in het onderwijs en heeft een eigen praktijk. Heel geschikt voor jongeren (en hun ouders) vanaf ca. 15 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789044137385 | 49 pagina's

Titel Psychotherapie voor jongeren : praktische gids
Auteur Ann-Sofie De Mey
Secundaire auteur Pieter Theunissen
Type materiaal Boek
Uitgave Antwerpen : Garant, 2020
Overige gegevens 49 pagina's - illustraties - 21 cm
Annotatie Met literatuuropgave
ISBN 9789044137385
PPN 427573378
Rubriekscode 607.3
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Psychotherapie
PIM Rubriek Lichaam en Gezondheid
PIM Trefwoord Psychotherapie