Fiets
Boek

Fiets handige werkplaatsgids : de kunst van het fietsonderhoud (juni 2020)/ tekst: Gerard Janssen, illustraties: Studio Boot ; eindredactie: Albert Wiglema

Weet je hoe je een fietsband moet plakken, een stuur in hoogte verstellen of een ketting inkorten? Lees hoe een fiets werkt en hoe je kleine en grote reparaties uitvoert. Oblong uitgave met uitleg met zwart-wittekeningen. Vanaf ca. 9 t/m 15 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Ben jij ook zo iemand die oude fietsen heeft achtergelaten omdat de band lek is of die rondrijdt met piepende remmen? Heb jij je fiets altijd slecht behandeld maar wil jij je leven beteren? Dan is dit boek in oblong formaat bedoeld voor jou. In dit boek legt de auteur in de ik-persoon helder en simpel uit hoe je de meest voorkomende fietsreparaties zelf kunt opknappen. In deel 1 komt de 'anatomie' van de fiets aan bod, er wordt ingegaan op de verschillende onderdelen van de fiets, wat ze doen en waar ze zitten. Deel 2 behandelt de werkplaats, welk gereedschap heb je nodig voor fietsreparaties en waar worden deze voor gebruikt. Deel 3 beslaat het grootste deel van het boek en gaat over het repareren van je fiets, de onderdelen komen op alfabetische volgorde aan bod. Met simpele, makkelijk uit te voeren instructies leer je een fietsband plakken, een velgrem afstellen, het stuur of zadel hoger of lager zetten, een pedaal vervangen, een slag uit je wiel halen en nog veel meer. De tekst wordt ondersteund met veel zwart-witte (werk)tekeningen in zwart-wit. Informatief en praktisch boek, vol heldere instructies waarmee je zelf aan de slag kunt. Een van de weinige jeugdboeken over fietsonderhoud. Voor fietsliefhebbers van ca. 9 t/m 15 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789463140904 | 109 pagina's

Titel Fiets : handige werkplaatsgids : de kunst van het fietsonderhoud
Uniforme titel Fietsonderhoud
Auteur Gerard Janssen
Instelling /Studio Boot, 's-Hertogenbosch
Secundaire auteur Albert Wiglema
Type materiaal Boek
Editie 1e druk;
Uitgave Utrecht : Studio Boot + Uitgeverij Snor, juni 2020
Overige gegevens 109 pagina's - illustraties - 16 × 22 cm
Annotatie Omslagtitel. - Rugtitel: Fietsonderhoud
ISBN 9789463140904
PPN 424339641
Rubriekscode 657.4
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Fietsen; Reparatie
PIM Rubriek Verkeer en Vervoer
PIM Trefwoord Fietsen