Home alone
DVD

Home alone ([2020])/ directed by Chris Columbus

Kevin (8) blijft vlak voor Kerstmis per ongeluk alleen thuis achter. Als twee klunzige inbrekers het huis proberen leeg te roven, blijkt Kevin een arsenaal aan valstrikken voor hen klaar te hebben liggen. In deel 2 is Kevin 10 en alleen in een hotel in New York. Vanaf ca. 9 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Box met zowel de succesfilm (1990) van regisseur Chris Columbus (Mrs Doubtfire; Harry Potter) als het vervolg (1992) daarop. Een familiefilm waarin de achtjarige Kevin (Macaulay Culkin) per ongeluk alleen achterblijft als de hele familie op vakantie gaat. Eerst geniet hij van alles wat hem normaal verboden is (chips, seksbladen van pa) maar krijgt dan te maken met twee inbrekers (Joe Pesci en Daniel Stern) die denken dat er niemand thuis is. Hij spreekt al zijn inventiviteit aan om de boeven op de vlucht te jagen. De film was een groot succes in de bioscoop. In 'Home alone 2' raakt Kevin (10) opnieuw zijn ouders kwijt als de familie zich naar het vliegveld haast om de kerst in Florida door te brengen. Kevin komt terecht in New York waar hij zich vermaakt in het Plaza hotel en twee levensgevaarlijke schurken (Joe Pesci en Tim Curry) te slim af is. De ongewijzigde succesformule zal volgens Peter van Bueren (Volkskrant) voor de één een feest van herkenning zijn, voor de ander een teleurstelling. VPRO Cinema (vprogids.nl): '(...) Maar Home Alone 2 is geen cartoon en daarom niet grappig, maar waarschijnlijk toch aantrekkelijk voor kinderen.' Er verschenen ook drie vervolgen met andere acteurs. Vanaf ca. 9 jaar.

Specificaties

Engels | 8712626064022

Titel Home alone
Uniforme titel Home alone 2 : lost in New York Lost in New York
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Chris Columbus ; Macaulay Culkin ; Joe Pesci ; Daniel Stern
Type materiaal DVD
Uitgave [Amsterdam] : Twentieth Century Fox Home Entertainment, [2020]
Overige gegevens 1 dvd-video (ongeveer 103, 116 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder anderen: Macaulay Culkin, Joe Pesci, Daniel Stern, John Heard. - Engels gesproken, Frans nagesynchroniseerd, ondertiteld in 3 talen waaronder Nederlands - Videoversie van de films: Verenigde Staten : Twentieth Century Fox, 1990, 1992.
ISBN 8712626064022
PPN 428289517
Genre kerstverhaal - humoristische roman
Thematrefwoord Kerstmis ; Eenzaamheid ; Familie
Taal Engels