Liefde voor dahlia's
Boek

Liefde voor dahlia's (2020)/ Katja Staring, Linda van der Slot, Marlies Weijers, fotografie: FAM Flower Farm, Katja Staring

Informatie in woord en beeld over Dahlia's, van de herkomst tot het kweken, gebruiken, indeling en de vele cultivars. Met planthandleiding en adressen van bezoektuinen met Dahlia's in binnen- en buitenland.

Aanwezigheid

Recensie

Boek geheel gewijd aan dahlia's, geschreven door drie dahliaspecialisten/liefhebbers. Alle aspecten van deze bloem komen aan de orde. Van de herkomst tot het kweken, gebruiken, indeling en de vele cultivars. Een planthandleiding geeft alle informatie vanaf het planten van de knollen tot aanbinden, voeding, plukken van bloemen en bewaren van de knollen. Nederlandse dahliaveredelaars en -kwekers vertellen hun verhaal. Met adressen in Nederland en andere landen waar je tuinen met dahlia's kunt bezoeken. Bloemisten laten zien hoe je dahlia's kunt verwerken. Het boek is een ode aan de dahlia, de bloem die in meer kleren en vormen voorkomt dan welke bloem ooit. Dit rijk met kleurenfoto's geïllustreerde dahliaboek is zowel geschikt voor beginners als gevorderden op dahliagebied.

Specificaties

Nederlands | 9789089897947 | 224 pagina's

Titel Liefde voor dahlia's
Auteur Katja Staring
Secundaire auteur Linda van der Slot ; Marlies Weijers
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave Amsterdam : Terra, 2020
Overige gegevens 224 pagina's - foto's - 28 cm
ISBN 9789089897947
PPN 426314980
Rubriekscode 637.7
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Dahlia's
PIM Rubriek Huis en Tuin
PIM Trefwoord Tuinplanten