Doe en denk als Nietzsche
Boek

Doe en denk als Nietzsche vier het leven, wees ambitieus en word een groots mens ([2020])/ Nathanaël Masselot, vertaling [uit het Frans]: inAkSie, Ingrid Buthod

'Doe en denk als Nietzsche' bevat levenslessen geïnspireerd op de filosofische werken van de Duitse wijsgeer, om de beproevingen van het dagelijkse leven rustig tegemoet te treden. Met tips die dagelijks van toepassing zijn om de juiste beslissingen te nemen en om zin te geven aan het leven. 'Doe en denk als Nietzsche' is geschreven door onderzoeker en docent filosofie Nathanaël Masselot. Vier het leven, wees ambitieus en word een groots mens. Bron: Flaptekst, uitgeversinformatieLevenslessen aan de hand van 34 thema's uit het werk van de 19de-eeuwse filosoof.

Aanwezigheid

Recensie

Dit boek valt binnen de trend om levenslessen te trekken uit het werk van een bekende filosoof. In dit geval Friedrich Nietzsche (1844-1900). In tegenstelling tot wat de titel suggereert, biedt de auteur eerder wat hij noemt een 'genealogische benadering'. Dat wil zeggen: kansen om onszelf beter te begrijpen aan de hand van 34 thema's uit het werk van Nietzsche: Nietzsche als filosoof, arts, vrije geest, radicaal en mens. Masselot is een filosofietherapeut, onderzoeker en docent die zich intensief met Nietzsche bezighoudt. Elk hoofdstukje wordt voorafgegaan door een zogenoemd gepersonaliseerd pad, waarin de keuze wordt geboden voor verschillende opties. Zo kan de lezer zijn eigen route bepalen, onderweg op een leuke manier kennismaken met Nietzsche en zijn denken vertalen naar het eigen leven. Een origineel boek met leuke tekeningen en eindnoten. Voor iedereen die is geïnteresseerd in levenslessen en -filosofie aan de hand van het denken van Friedrich Nietzsche.

Specificaties

Nederlands | 9789021577173 | 256 pagina's

Titel Doe en denk als Nietzsche : vier het leven, wees ambitieus en word een groots mens
Auteur Nathanael Masselot
Instelling /inAksie
Type materiaal Boek
Uitgave Utrecht : Kosmos Uitgevers, [2020]
Overige gegevens 256 pagina's - zwart-wit illustraties - 21 cm
Annotatie Met literatuuropgave - Vertaling van: Agir et penser comme Nietzsche. - Éditions l'Opportun, (c)2020
ISBN 9789021577173
PPN 426294106
Rubriekscode 156.2
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Nietzsche, Friedrich; Levenskunst
PIM Rubriek Geestelijk leven
PIM Trefwoord Nietzsche