De vreemde wildernis
Boek

De vreemde wildernis ([2020])/ Katja Brandis, met illustraties van Claudia Carls ; vertaald [uit het Duits] door Ingrid Vandekerckhove

Carag (13, ik-persoon) is een transformeerder: hij kan zowel een poema als een mens zijn. Op een speciale school leert hij hoe hij als mens moet leven. De klas gaat op uitwisseling naar Costa Rica, maar wat is Carag's vijand Andrew Milling van plan? Vanaf ca. 10 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Vierde boek, na 'Het geheim'* over Carag (ik-persoon), een zogenaamde transformeerder of woodwalker. Hij is opgegroeid als poema, maar kan zich veranderen in een mens. Op zijn dertiende besloot hij naar de mensenwereld te gaan. Carag heeft het naar zijn zin op de speciale school waar hij leert hoe hij als mens moet leven. De leerlingen gaan op uitwisseling naar een woodwalkersschool in Costa Rica, waar ze kennismaken met vele nieuwe soorten transformeerders. Al gauw blijkt echter dat veel van deze woodwalkers onder invloed staan van de machtige poematransformeerder Andrew Milling, die een bedreiging vormt voor de mensenwereld en het daarnaast op Carag heeft gemunt. Dit geeft het uitwisselingsprogramma een gevaarlijke dimensie. Daarbij komt dat Carag zich zorgen maakt over zijn vader die ernstig verzwakt is door een ontsteking aan zijn poot. Alleen een operatie in een mensenziekenhuis kan hem doen herstellen. Maar hoe krijgt Carag zijn vader, die niet vertrouwd is met de mensenwereld, in het ziekenhuis? Al met al weer voldoende ingrediënten voor een spannend verhaal. Met kleine zwart-witillustraties. Vanaf ca. 10 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789044834901 | 303 pagina's

Titel De vreemde wildernis
Auteur Katja Brandis
Secundaire auteur Claudia Carls ; Ingrid Vandekerckhove
Type materiaal Boek
Uitgave [Alkmaar] : Clavis, [2020]
Overige gegevens 303 pagina's - zwart-wit illustraties - 22 cm
Annotatie Vertaling van: Fremde Wilnis. - Würzburg : Arena Verlag GmbH, 2018. - (Woodwalkers)
ISBN 9789044834901
PPN 427493129
Genre sprookjes - schoolverhaal
Thematrefwoord Gedaanteverwisselingen ; Kostschoolleven ; Dieren
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Woodwalkers
Boek

Woodwalkers (2021)

vol. 4
Uitgeleend
Katja Brandis