Het leven van Jezus
Boek

Het leven van Jezus kijk- en zoekboek ([2020])/ vertaling [uit het Duits]: Carolijn Visschers, tekst: Reinhard Abeln ; illustraties: Manfred Tophoven

In vijf zoekplaten wordt een overzicht gegeven van het leven van Jezus. Ook zie je hoe het dagelijks leven er toen uitzag. Vrij groot, hardkartonnen kijk- en zoekboek met paginagrote illustraties in rustige tinten. Vanaf ca. 4 t/m 8 jaar.

Recensie

Vrij groot prentenboek (32 cm) met hardkartonnen pagina's waarop het leven van Jezus wordt uitgebeeld. Op elke pagina, in een korte tekst uit het evangelie volgens Lucas, lezen we iets over de geboorte, de levensweg en het overlijden van Jezus. Op de vijf grote platen zijn de verschillende gebeurtenissen, die niet gelijktijdig plaatsvinden, bij elkaar gezet. Omdat de taferelen in elkaar overlopen en er geen richting wordt aangegeven, moet je goed zoeken en kijken wat daar echt gebeurt. Kinderen zullen hierbij enige begeleiding moeten krijgen, want het is ook voor een volwassene al even zoeken wat de volgorde is van de gebeurtenissen. Op elke dubbele pagina staat bovenaan een balkje met een paar losse tekeningetjes van dieren en voorwerpen, zodat kinderen die kunnen zoeken in de tekeningen. Los van het verhaal van Jezus valt er daarnaast veel te zien in details, bijvoorbeeld een jongetje dat zijn schaapje zoekt, een man die zijn visnet repareert of een vrouw die haar kippen voert. De gedetailleerde kleurenillustraties zijn uitgevoerd in mooie, evenwichtige kleuren. Vanaf ca. 4 t/m 8 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789026623400

Titel Het leven van Jezus : kijk- en zoekboek
Auteur Reinhard Abeln
Secundaire auteur Manfred Tophoven ; Carolijn Visschers
Type materiaal Boek
Uitgave Utrecht : KokBoekencentrum Uitgevers, [2020]
Overige gegevens 12 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 32 cm
Annotatie Vertaling van: Mein großes Bibel-Wimmelbuch von Jesus. - Kevelaer : Butzon & Bercker GmbH, (c)2016
ISBN 9789026623400
PPN 424472562
Rubriekscode 227.6
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Jezus Christus; Zoekboeken
PIM Rubriek Religie
PIM Trefwoord Jezus Christus