Word een supercoole fotograaf!
Boek

Word een supercoole fotograaf! ga de challenge aan met 20 topfotografen (2019)/ Henry Carroll, vertaling [uit het Engels]: Coen van der Horst

Maak, op basis van foto's van topfotografen, met je fotocamera of mobieltje coole foto's. Uitleg van 20 challenges, zoals wees smerig, geef het vorm en word onzichtbaar. Met uitleg, met tekeningen, over o.a. perspectief, fotocamera's en compositie. Met foto's in kleur en zwart-wit. Vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Bevat twintig fotochallenges, die geïnspireerd zijn op werk van topfotografen. Daarmee kunnen kinderen aan de slag om een eigen topfoto te maken. Zo kunnen o.a. fototechnieken worden uitgeprobeerd, trucjes toegepast en met licht gespeeld. Ook wordt een beroep gedaan op de creativiteit. De uitdagingen zijn afwisselend grappig, serieus, makkelijk en lastig. Ze worden aangeduid met o.a. 'Doe alsof je een hond bent', 'Wees stiekem', 'Gebruik kleuren', 'Compositie' en 'Word onzichtbaar'. Elke challenge wordt beschreven op een dubbele pagina, met aan de ene bladzijde een korte tekst en op de andere een foto in kleur of zwart-wit ter illustratie. In een kader met een sterretje staat steeds een technische tip en/of weetje. Tussendoor wordt, op gekleurde pagina's, aandacht besteed aan o.a. de werking van perspectief, de compositie en camera's. Duidelijke uitleg met zwart-tekeningen. De auteur van o.a. de bestseller voor volwassenen 'Lees dit als je topfoto's wilt maken' (2017) heeft velen wereldwijd creatief geïnspireerd met zijn fotografie. Overzichtelijke lay-out en duidelijke letter. Stevige vierkante uitgave met achterin een kort overzicht van de geschiedenis van de fotografie. Vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789492938091

Titel Word een supercoole fotograaf! : ga de challenge aan met 20 topfotografen
Auteur Henry Carroll
Secundaire auteur Coen van der Horst
Type materiaal Boek
Uitgave Londen : Laurence King Publishing, 2019 - Amsterdam : Gedistribueerd door BIS Publishers
Overige gegevens 62 ongenummerde pagina's - gekleurde en zwart-wit illustraties - 22 cm
Annotatie Vertaling van: Be a super awesome photographer. - Londen : Laurence King Publishing, 2019
ISBN 9789492938091
PPN 422804622
Rubriekscode 763
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Fotografie
PIM Rubriek Hobby's
PIM Trefwoord Fotografie