Billie Eilish
Boek

Billie Eilish het verhaal van de meest unieke rising star van dit moment ([2020])/ Malcolm Croft, vertaling [uit het Engels]: Henriëtte Gorthuis

Lees van alles over de invloedrijke zangeres en songwriter Amerikaanse popzangeres Billie Eilish (19): waar groeide ze op, hoe werd ze beroemd en wat vindt ze van haar sterrenleven? Met veel kleurenfoto's. Vanaf ca. 12 t/m 17 jaar.

Recensie

Billie Eilish is op dit moment één van de meest invloedrijke muzikanten, en ze is pas 19 jaar. Ze brak door op haar dertiende met het nummer 'Ocean Eyes'. Dit liedje schreef ze samen met haar broer Finneas en namen ze thuis op. In dit boek kom je van alles te weten over haar leven, haar achtergrond, muziekstijl, kledingstijl en haar optredens. Uitgebreid wordt besproken hoe ze het nummer 'Ocean Eyes' schreef en ook hoe ze haar EP 'Don't smile at me' (2017) en haar album 'When We All Fall Asleep, Where Do We Go?' (2019) opnam. De tekst bevat ook stukjes uit interviews, hetgeen de tekst toegankelijk maakt. Wel is er een vrij klein lettertype gebruikt. Het boek is stoer en overzichtelijk vormgegeven met niet al te uitgebreide teksten en veel, ook grote kleurenfoto's en citaten van Billie Eilish. Ook verschenen 'Billie Eilish : de biografie : van E-girl tot idool'* van Adrian Besley en 'We Billie Eilish : haar leven, haar muziek, haar verhaal'**. Omdat haar muziek op dit moment erg populair is én haar carrière zeer inspirerend voor jongeren van nu, is dit een leuke overzicht van haar leven en werk voor kinderen vanaf ca. 12 t/m 17 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789021576909 | 63 pagina's

Titel Billie Eilish : het verhaal van de meest unieke rising star van dit moment
Auteur Malcolm Croft
Secundaire auteur Henriëtte Gorthuis
Type materiaal Boek
Uitgave Utrecht : Kosmos, [2020]
Overige gegevens 63 pagina's - gekleurde illustraties - 29 cm
Annotatie Vertaling van: Billie Eilish : the essential fan guide. - London : Mortimer, (c) 2020
ISBN 9789021576909
PPN 426294092
Rubriekscode 785.73
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Eilish, Billie
PIM Rubriek Muziek
PIM Trefwoord Eilish