Les pays des autres. [1]: Première partie, La guerre, la guerre, la guerre : roman
Boek

Les pays des autres. [1]: Première partie, La guerre, la guerre, la guerre : roman ([2020])/ Leila Slimani, Leïla Slimani

In 1946 vertrekt de Franse Mathilde met haar Marokkaanse man naar een boerderij in Marokko om zijn droom waar te maken. Tegen de achtergrond van het veranderende land, ontbering en verloren idealen probeert ze er het beste van te maken.

Aanwezigheid

Recensie

Verliefd, naïef, een tikkeltje verwend en verwachtingsvol volgt de jonge Franse Mathilde haar Marokkaanse man in 1946 naar Marokko om daar zijn droom waar te maken: een bloeiend landbouwbedrijf op de verafgelegen grond van zijn familie. In deze nadagen van het kolonialisme in een vreemd land waar de nationalistische sentimenten oplaaien, tegenslagen elkaar snel opvolgen en ze voortdurend met haar positie van Europese, christelijke vrouw in een gemengd huwelijk wordt geconfronteerd, zoekt Mathilde haar weg. Zwoegend, zingend, wanhopig, extatisch, boos, teleurgesteld en berustend buigt, rekt en verzet ze zich om voort te kunnen gaan. Boeiend, meeslepend familieverhaal, geïnspireerd op de verhalen uit de familie van de auteur. Beschouwend, droog en anekdotisch geschreven vol aandacht voor het landschap, menselijke en culturele verhoudingen en het oog van de tijd. Eerste deel in trilogie 'Le pays des autres' (Het land van de anderen). De Frans-Marokkaanse journaliste en schrijfster (1981) won in 2016 de Prix Goncourt voor haar roman 'Chanson douce'*.

Specificaties

Frans | 9782072887994 | 365 pagina's

Titel Les pays des autres. [1]: Première partie, La guerre, la guerre, la guerre : roman
Auteur Leila Slimani
Type materiaal Boek
Uitgave [Paris] : Éditions Gallimard, [2020]
Overige gegevens 365 pagina's - 21 cm
ISBN 9782072887994
PPN 427853176
Genre sociale roman - historische roman
Thematrefwoord Franse vrouwen; Marokko
Taal Frans

Relaties/Serie

Les pays des autres
Boek

Les pays des autres (2020-...)

vol. 1
Uitgeleend
Leila Slimani