Dishoom
Boek

Dishoom "lekkers uit Bombay" : modern Indiaas kookboek met zeer subjectieve eetgids door Bombay (2020)/ Shamil Thakrar, Kavi Thakrar, Naved Nasir, fotografie door Haarala Hamilton ;vertaling [uit het Engels]: Ellen Hosmar

Kook-leesboek over Bombay (Mumbai), een miljoenenstad waarin elke wijk een eigen sfeer en identiteit heeft die zich kenbaar maakt in de diverse restaurants. Met veel goed uitvoerbare recepten.

Aanwezigheid

  • Uitgeleend tot: 19/09/2024
    Liefde en Leven – 2e verd. ETEN EN DRINKEN INDIA 629.63 THAK

Recensie

Bombay dat sinds 1996 Mumbai heet, is een metropool. De auteur neemt de lezers mee naar diverse wijken: 's morgens begint hij in de Iraanse cafés, eigendom van de Parsi-nakomelingen met hun oude Perzische gerechten en zo reist hij, voor elk eetmoment (ontbijt, ochtendsnacks, lunch, middagdrankjes, diners en veel meer) van de ene wijk naar de andere. Daarbij wordt steeds de sfeer, de bevolkingsgroep (hindoes, moslims en andere religies), allerlei restaurants en hun gerechten beschreven, daarna afgewisseld met goed uitvoerbare recepten uit alle culturen die Bombay rijk is. Ieder hoofdstuk begint dus met de beschrijving van een stadsdeel, geïllustreerd met zwart-wit foto's, waarna de kleurige beschrijving van de restaurants met sfeerfoto's en de recepten volgt, ook weer met mooie gerechtfoto's. Het boek wordt afgesloten met informatie over ingrediënten en kooktechnieken, basisrecepten en recepten voor brood, chutneys en meer. Dit wat nostalgisch ogende kook-leesboek is een ode aan de stad Bombay en nodigt uit om te gaan koken. Met Engelstalige leestips. Alfabetisch receptenregister.

Specificaties

Nederlands | 9789021577227 | 399 pagina's

Titel Dishoom : "lekkers uit Bombay" : modern Indiaas kookboek met zeer subjectieve eetgids door Bombay
Auteur Shamil Thakrar
Secundaire auteur Kavi Thakrar ; Naved Nasir ; Haarala Hamilton ; Ellen Hosmar
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave Utrecht : Kosmos, 2020
Overige gegevens 399 pagina's - foto's - 28 cm
Annotatie Met register - Vertaling van: Dishoom : "from Bombay with love". - London : Bloomsbury Publishing, 2019
ISBN 9789021577227
PPN 426289625
Rubriekscode India 629.63
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Indiase keuken
PIM Rubriek Eten en Drinken
PIM Trefwoord Indiase keuken