Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
De verdachte draak
Boek

De verdachte draak ([2020])/ Tui T. & Kari Sutherland, illustraties door Hendrik Gheerardyn ; vertaling [uit het Engels]: Hanneke Majoor

Lizzy, de eend die de gouden eieren legt, is vermoord. Daardoor komt het fabeldierenpark in ernstige financiele problemen. De draak Krasser krijgt de schuld, maar heeft hij het wel gedaan? Jonas en Evi geloven Krasser en gaan op onderzoek uit. Vanaf ca. 9 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Net als in het eerste deel is ook nu Het Fabeldierenpark, een dierentuin voor mythische wezens, in gevaar. De eend die de gouden eieren legt, is vermoord. Niet alleen komt daarmee de financiële situatie ernstig in gevaar, maar degene die als dader wordt aangewezen is de draak Krasser. Het is aan Evi Koch en haar klasgenootje Jonas om dit mysterie te ontrafelen en te ontdekken wie Het Fabeldierenpark werkelijk probeert te saboteren. De zusjes Sutherland gaan lekker door waar ze in het vorige deel, 'De vermiste griffioenen'*, gebleven zijn. Vol humor, mysterie en fantasievolle wezens en situaties werken ze zich in hoog tempo door een prettig leesbaar verhaal heen. Het is misschien niet van een enorm hoog niveau, maar heel gemakzuchtig wordt het gelukkig ook nergens. Tegen het einde krijgt het verhaal een mooi voorzetje voor het derde en laatste deel uit deze reeks. Als bonus treft de lezer bovendien nog een omschrijving met tekeningetjes van de diverse mytische wezens die de dierentuin rijk is. Vertaling van 'Dragon on trial'**. Vanaf ca. 9 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789026149962 | 282 pagina's

Titel De verdachte draak
Auteur T.T. Sutherland
Secundaire auteur Kari Sutherland ; Hendrik Gheerardyn ; Hanneke Majoor
Type materiaal Boek
Uitgave Utrecht : Uitgeverij De Fontein Jeugd, [2020]
Overige gegevens 282 pagina's - zwart-wit illustraties, plattegrond - 24 cm
Annotatie Vertaling van: Dragon on trial. - New York, NY : Harper, an imprint of HarperCollinsPublishers. - (c)2014. - (The menagerie ; 2)
ISBN 9789026149962
PPN 426294351
Genre sprookjes
Thematrefwoord Mythologische figuren ; Dierentuinen ; sprookjesfiguren
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Het fabeldierenpark
Boek

Het fabeldierenpark (2019-...)

vol. 2
Uitgeleend
T.T. Sutherland