Gekke goden en de reis naar de onderwereld
Boek

Gekke goden en de reis naar de onderwereld ([2020])/ David Slavin, illustraties Adam J.B. Lane ; vertaald [uit het Engels] door Pim Lammers

Kakdonis (ik-persoon) spreekt per ongeluk een vloek uit, waardoor zijn vader en oppergod Zeus in een baby verandert. Kakdonis en zijn vrienden reizen naar de onderwereld van zijn oom Hades om te proberen de vloek ongedaan te maken. Vanaf ca. 9 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Dit verhaal, het los te lezen vervolg op 'Gekke goden van de Olympus'* (2020), is geïnspireerd op de Odyssee en de Griekse godenwereld (mythologie), met al dan niet oorspronkelijke personages. De gekke goden uit de titel zijn de 'gekkies' die in de godenschool opvallen vanwege hun bijzondere gedrag. Juist deze goden beleven een spannend en humoristisch avontuur waarin zij laten zien dat 'anders zijn' ook goed kan zijn. Kakdonis, de zoon van Zeus en de tweelingbroer van Adonis, spreekt een tekst van zijn oom Hades uit waardoor zijn vader in een baby verandert. Samen met zijn vrienden (Insomnia, Gassius, die nogal winderig is en Ieniemieniemus, die nogal klein is) gaat Kakdonis (in alles het tegenovergestelde van zijn broer) op weg naar de onderwereld van zijn oom Hades om zijn vader weer normaal te krijgen. Het verhaal wordt in 38 korte hoofdstukken vlot en met veel humor verteld, ondersteund door veel zwart-witillustraties, met soms tekstballonnen en in verschillende formaten. Vertaling van 'The oddyssey'** (2020). Voor liefhebbers van 'Het leven van een Loser' en soortgelijke leesseries. Vanaf ca. 9 jaar, ook geschikt voor kinderen die niet zo van lezen houden.

Specificaties

Nederlands | 9789024590889 | 220 pagina's

Titel Gekke goden en de reis naar de onderwereld
Auteur David Slavin
Secundaire auteur Adam J.B. Lane ; Pim Lammers
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Uitgeverij Luitingh-Sijthoff, [2020]
Overige gegevens 220 pagina's - zwart-wit illustraties - 22 cm
Annotatie Rugnummer: 2 - Vertaling van: The odd gods 2 : the oddyssey. - New York : HaperCollins, 2019
ISBN 9789024590889
PPN 427628415
Genre historische roman - humoristische roman
Thematrefwoord Griekse Oudheid ; Schoolleven ; Vervloekingen ; Vriendschap
Taal Nederlands