De zaak-Mulder
Boek

De zaak-Mulder roman ([2020])/ Barry Smit

Nadat op 3 januari 1937 een auto het Noordhollands Kanaal inreed, waarbij drie jongetjes om het leven kwamen, wordt door middel van rechtszaken onderzocht of het hier wel een ongeluk betrof.

Aanwezigheid

Recensie

Deze kleine roman is gebouwd rond een gebeurtenis op 3 januari 1937. Toen reed Paul Mulder zijn gehuurde auto met daarin zijn vrouw en vier kinderen het ijskoude water van het Noordhollands Kanaal in. Alleen hij, zijn vrouw en hun baby overleefden het. Hun drie zoontjes niet. De auteur geeft zijn eigen invulling aan de daaraan voorafgaande en opvolgende gebeurtenissen. Daarbij schetst hij een geloofwaardig beeld van alle commotie over de vraag of dit nu een ongeluk of een moordaanslag was. Verklaringen van de liefdesvriendin van de man maken dat het tot een rechtszaak komt. Omdat het verhaal op zich vrij mager is, laat de auteur zijn hoofdpersoon, een verslaggever van de Noordhollandsche Courant, als opvulling vertellen over andere spraakmakende rechtszaken uit het begin van de twintigste eeuw. De roman is redelijk boeiend, maar mist net datgene wat het boven de middelmaat uittilt. De niet al te lange, zelden gecompliceerde, zinnen in de tegenwoordige tijd maken het geheel aardig toegankelijk voor minder leesvaardigen.

Specificaties

Nederlands | 9789048858484 | 205 pagina's

Titel De zaak-Mulder : roman
Auteur Barry Smit
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Lebowski Publishers, [2020]
Overige gegevens 205 pagina's - 21 cm
Annotatie Omslag vermeldt: Op een winteravond in 1937 rijdt een auto het kanaal in. Drie gezinsleden overleven het niet. Een tragisch ongeluk? Of opzet?
ISBN 9789048858484
PPN 42757661X
Genre historische roman
Taal Nederlands