Koud hart
Boek

Koud hart ([2020?])/ Tess Gerritsen

Door de vondst van een vrouwenskelet in haar tuin bij Boston gaat een vrouw op zoek naar de achtergrond van die moord. Naast gruwelijke medische toestanden ontdekt ze ook een spoor naar een 19e-eeuwse seriemoordenaar.

Aanwezigheid

Recensie

Als Julia Hamill (38) na haar scheiding aan het werk is in de tuin van haar nieuwe huis bij Boston (VS), vindt ze een skelet en waarschuwt de politie. Onderzoek van de patholoog-anatoom wijst uit dat het van een vrouw is die rond 1830 door een zware slag op haar hoofd is vermoord. Julia verdiept zich in de geschiedenis achter deze moord, geholpen door de oudoom (89) van een van haar buren, die verre familie is van het slachtoffer. Het spoor leidt naar medisch student Norris Marshall, die in 1830 in Boston onterecht wordt verdacht van de moord op twee verpleegsters en een arts. Daarom ging hij op zoek naar de enige getuige die de dader heeft gezien, een meisje uit de achterbuurten van Boston. Haar tante vormt de link naar Julia. De Amerikaanse interniste (1953) is nu bestsellerauteur van medische thrillers, waaronder 'Koud Bloed' en 'De Mefisto Club'. In dit vlotgeschreven, goed opgebouwde verhaal zijn de twee plots goed met elkaar verweven tot een spannende medische thriller, die vooral boeiend is voor lezers met historische en enige medische belangstelling. Redelijke vertaling.

Specificaties

Nederlands | 9789044358544 | 399 pagina's

Titel Koud hart
Auteur Tess Gerritsen
Secundaire auteur Els Braspenning
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : The House of Books, [2020?]
Overige gegevens 399 pagina's - 21 cm
Annotatie Vertaling uit het Engels: Els Braspenning - Oorspronkelijke Nederlandse uitgave: Vianen : The House of Books, (c)2008 - Vertaling van: The bone garden. - New York : Ballantine Books, 2007
ISBN 9789044358544
PPN 422841226
Genre thriller - dokters-, verpleegsters- en ziekenroman
Taal Nederlands