De zeven kwaliteiten van de meesterlijke docent
Boek

De zeven kwaliteiten van de meesterlijke docent hoe je leerlingen met plezier aan het werk krijgt (juni 2020)/ Klaas Jan Terpstra en Rolien Dijksterhuis, illustraties: Klaas Jan Terpstra ; eindredactie: Liesbeth Sollie

Beschrijving van de zeven kwaliteiten waarover een leerkracht in de 21ste eeuw moet beschikken: didactisch, pedagogisch, systemisch, dialogisch en synergetisch meesterschap, alsook persoonlijk leiderschap en zelfverantwoordelijkheid.

Aanwezigheid

Recensie

In deze publicatie leggen de auteurs Klaas Jan Terpstra en Rolien Dijksterhuis uit welke de zeven kwaliteiten van de meesterlijke docent zijn. Ok al klinkt de titel mooi, veel nieuwigheden vallen er niet te bespeuren in het boek. Zoals veelvuldig reeds beschreven in andere publicaties zijn volgens de auteurs het didactisch, pedagogisch, systemisch, dialogische en synergetisch meesterschap, alsook het persoonlijk leiderschap en de zelfverantwoordelijkheid, belangrijke aspecten. Positief aan het boek is dat er op regelmatige basis tips en voorbeelden uit de dagelijkse praktijk worden gegeven. Af en toe zijn er korte samenvattingen, wat het voor de lezer gemakkelijker maakt om de draad niet kwijt te traken. De auteurs gaan er - terecht - vanuit dat er niet één goede manier van lesgeven bestaat. Het boek kan de (beginnende) leraar helpen om na te denken over de manier waarop hij lesgeeft en biedt mogelijkheden om verder te groeien in het meesterlijk lesgeven. Het boek besluit met een bibliografie met niet al te recente werken. Jammer.

Specificaties

Nederlands | 9789491757815 | 264 pagina's

Titel De zeven kwaliteiten van de meesterlijke docent : hoe je leerlingen met plezier aan het werk krijgt
Auteur Klaas Jan Terpstra
Secundaire auteur Rolien Dijksterhuis ; Liesbeth Sollie
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave [Utrecht] : BigBusinessPublishers, juni 2020
Overige gegevens 264 pagina's - illustraties - 23 cm
Annotatie Met literatuuropgave
ISBN 9789491757815
PPN 428266533
Rubriekscode 454
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Lesgeven
PIM Rubriek Opvoeding en Onderwijs
PIM Trefwoord Lesgeven