Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
Artemis Fowl [Nederlands]
Boek

Artemis Fowl [Nederlands] (2020)/ Eoin Colfer, uit het Engels vertaald door Mireille Vroege

Als de 12-jarige Ierse whizzkid Artemis Fowl, erfgenaam van een criminele familie, in een oude tekst leest dat elfen veel goud hebben, besluit hij er een te kidnappen en goud als losgeld te vragen. Filmeditie. Vanaf ca. 13 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

De 12-jarige Ierse whizzkid Artemis Fowl, erfgenaam van een criminele familie, is veel op zichzelf aangewezen sinds zijn vader het gezin heeft verlaten en zijn moeder daardoor in de war is. Om de teruggelopen familiefinanciën aan te vullen zint hij op middelen om aan veel geld te komen. Hij leest in een oude tekst, die hij met de computer kan ontcijferen, dat de feeën veel goud hebben. Daarom ontvoert hij elf Holly en vraagt als losgeld veel goud. Maar Holly is officier van de elfBI's, een goed georganiseerd leger dat de sprookjeswereld van o.a. elfen, feeën en dwergen beschermt tegen de mensen. Eerste deel van de populaire, achtdelige serie over Artemis Fowl. Deze jeugdroman van de Ierse auteur is op een actuele manier doortrokken van de Ierse folklore. Het verhaal is vlot geschreven, humoristisch en leest plezierig, al is het niet heel spannend. Het zal Nederlandse jongeren die van sprookjes én de computer houden zeker aanspreken. Onderaan elke pagina in de eerste helft van het boek staat een rij icoontjes, als een geheimschrift. Filmeditie* in paperback, met nieuw omslag. Vanaf ca. 13 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789000365906 | 263 pagina's

Titel Artemis Fowl [Nederlands]
Auteur Eoin Colfer
Secundaire auteur Mireille Vroege
Type materiaal Boek
Editie Dertiende druk;
Uitgave [Amsterdam] : Van Goor, 2020
Overige gegevens 263 pagina's - 22 cm
Annotatie filmeditie - 1e druk van deze uitgave: Houten [etc.] : Van Goor, 2007. - Oorspronkelijke Nederlandse uitgave: Amsterdam : Vassallucci, 2001 - Vertaling van: Artemis Fowl. - London [etc.] : Viking, 2001
ISBN 9789000365906
PPN 422257060
Genre sprookjes
Thematrefwoord sprookjesfiguren ; Ierland ; Computers
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Sprookjesfiguren ; Ierland ; Computers

Relaties/Serie

Artemis Fowl
Boek

Artemis Fowl (2001-...)

vol. [b. 1]
Uitgeleend
Eoin Colfer