Kijk binnen in een bijenkorf
Boek

Kijk binnen in een bijenkorf ([2020])/ tekst: Anna Milbourne, illustraties: Stephanie Fizer Coleman ; vertaling [uit het Engels]: Els Peeters

Wat is het nut van bijen, en wat doen de koningin en de werkbijen in de bijenkorf? En weet je hoe een imker zijn werk doet? Hardkartonnen prentenboek met sfeervolle kleurenillustraties, flapjes en kijkgaten. Vanaf ca. 2,5 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Een kijkje bij de bezige bijen in de bijenkorf. Het boekje legt in een eenvoudige tekst bij duidelijke illustraties uit waar de bijen mee bezig zijn, wat de rol is van de koningin en de werkbijen, wat de imker doet, welke producten het oplevert, wat het nut van bijen is. De kleurige illustraties bevatten flapjes waardoor je bijvoorbeeld achter bloembladeren of in de korf kunt kijken. Dit zorgt, behalve voor verrassing, er ook voor dat alle informatie niet in één keer op je af komt, maar gedoseerd wordt. Onder of aan de binnenzijde van de flap wordt extra informatie gegeven. In stevige kartonnen uitvoering met dunkartonnen flappen en twee afgeronde hoekjes. Binnen de reeks 'Kijk binnen in' verschenen ook deeltjes over het bos en vliegtuigen, en ook 'Kijk binnen op de boerderij'*. Educatieve, speelse uitgave voor oudere peuters en kleuters. Vanaf ca. 3 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9781474987042

Titel Kijk binnen in een bijenkorf
Auteur Anna Milbourne
Secundaire auteur Stephanie Fizer Coleman ; Els Peeters
Type materiaal Boek
Uitgave [Londen] : Usborne, [2020]
Overige gegevens 14 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 20 cm
Annotatie Vertaling van: Peep inside a beehive. - London : Usborne Publishing Ltd., (c)2020
ISBN 9781474987042
PPN 428182755
Genre dierenleven
Thematrefwoord bijen ; Natuur ; Honing
Taal Nederlands