Vijf grappige eieren
Boek

Vijf grappige eieren een keileuk telboek ([2020])/ tekst: Marnie Willow, illustraties: Liz & Kate Pope ; vertaling [uit het Engels]: Linda Beukers

Wat te doen met de vijf rare gekleurde eieren die moeder Kip in haar nest vindt? Hardkartonnen prentenboekje met kleurenillustraties, kijkgaten en zoek- en aanwijsplaatjes om te leren tellen van 1 t/m 5. Vanaf ca. 3 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Wat te doen met de vijf rare gekleurde eieren die moeder Kip in haar nest vindt? Als de eieren openbreken, komen er mini dino-baby's uit! Kip besluit ze als kuikens te behandelen. Vierkant hardkartonnen prentenboekje met op elke spread een of meerdere ronde uitsparingen. Op het omslag kun je via vijf ronde gaten, evenzovele vreemde eieren (doordat ze zijn vastgezet op hardkartonnen rondjes) zien en voelen. In het verhaal komt er op elke spread telkens weer een ander ei uit, de dinootjes zijn ook weer te zien en te voelen in de uitgespaarde cirkel. Op elke linkerpagina worden de dino's geteld, van 1 t/m 5. De wat rommelig in het verhaal geplaatste tekst op rijm is gedrukt in verschillende lettertypes. Door het voor te lezen, moet tot zijn recht komen. Het boekje is stevig uitgevoerd, het heeft twee afgeronde hoeken en het blijft goed openliggen tijdens het voorlezen. In dezelfde uitvoering verscheen 'Vijf slimme muizen'*. Geschikt om o.a. te leren tellen, te voelen en een beetje te fantaseren, over verschillende soorten dino's bijvoorbeeld. Vanaf ca. 3 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789036638876

Titel Vijf grappige eieren : een keileuk telboek
Auteur Marnie Willow
Secundaire auteur Liz Pope ; Kate Pope ; Linda Beukers
Type materiaal Boek
Uitgave Noordwijkerhout : Rebo Productions, [2020]
Overige gegevens 18 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 18 cm
Annotatie Vertaling van: Five funny eggs : an egg-straordinary counting tale. - Sywell : Autumn Publishing, (c)2019
ISBN 9789036638876
PPN 425822311
Genre dierenleven
Thematrefwoord Dinosaurussen ; Eieren ; Tellen ; Aanwijsboeken
Taal Nederlands