Vijf slimme muizen
Boek

Vijf slimme muizen een kat-en-muis-telboek ([2020])/ tekst: Marnie Willow, illustraties Liz & Kate Pope ; vertaling [uit het Engels]: Linda Beukers

Help vijf slimme muizen om de (een niet erg slimme) kat te verslaan. Hardkartonnen prentenboekje met kleurenillustraties, kijkgaten en zoek- en aanwijsplaatjes om te leren tellen van 1 t/m 5. Vanaf ca. 3 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

In dit vierkante hardkartonnen prentenboekje zijn vijf slimme muizen, die op zoek zijn naar iets lekkers, (een niet erg slimme) kat te slim af. Op elke spread zijn een of meerdere ronde uitsparingen. Op het omslag kun je via vijf ronde gaten, evenzovele muizen (doordat ze stevig zijn vastgezet op hardkartonnen rondjes) zien en voelen. In het verhaal komt er op elke spread telkens weer een andere muis tevoorschijn, steeds meer muisjes zijn ook weer te zien en te voelen in de uitgespaarde cirkels. Op elke linkerpagina worden de muisjes geteld, van 1 t/m 5. De eerste bladzijde laat alle vijf muizen zien door de rondjes die zijn uitgestanst. Daarna beginnen ze met muis 1 en elke bladzijde komt er 1 bij. De tekst is op rijm, die soms wat geforceerd aandoet. Er zijn veel verschillende lettertypes en -groottes gebruikt. De cijfers op de linkerbladzijde zijn duidelijk herkenbaar in verschillende kleuren. Kleurige pagina"s waar heel veel op te zien is. In dezelfde uitvoering verscheen 'Vijf grappige eieren'*. Leuk telboekje, bestand tegen peuterhandjes ondanks alle uitsparingen. Vanaf ca. 3 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789036638869

Titel Vijf slimme muizen : een kat-en-muis-telboek
Auteur Marnie Willow
Secundaire auteur Liz Pope ; Kate Pope ; Linda Beukers
Type materiaal Boek
Uitgave Noordwijkerhout : Rebo Productions, [2020]
Overige gegevens 18 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 18 cm
Annotatie Vertaling van: Five clever mice : count to five. - Sywell : Autumn Publishing, (c)2019
ISBN 9789036638869
PPN 425822303
Genre dierenleven
Thematrefwoord Muizen ; Tellen ; Aanwijsboeken
Taal Nederlands