Un fils
DVD

Un fils ([2020])/ een film van Mehdi M. Barsaoui

Tunesie 2011. Als hun zoon door een kogel wordt getroffen en alleen een orgaantransplantatie hem kan redden, leidt dat, terwijl de klok doortikt, tot een hoogoplopende spanning tussen de vader en de moeder.

Aanwezigheid

Recensie

Tunesisch familiedrama (2019) van Mehdi Barsaoui (debuut). Met Sami Bouajila (Indigènes, Drôles de Felix), Najla Ben Abdallah. Tunesië, 2011, de Arabische lente. De 11-jarige zoon Aziz van Fares en Meriem wordt bij een gevecht tussen islamitische strijders getroffen door een kogel. Zijn enige redding is een orgaantransplantatie, maar zijn ouders mogen niet doneren. Vader en moeder reageren heel anders op deze noodsituatie en terwijl de tijd afneemt, neemt de spanning tussen hen toe. Beoordeling IMDb: 7,0. IFFR: 'gebalanceerd, zenuwslopend familiedrama dat op verfijnde wijze commentaar levert op patriarchale tradities van Tunesië. Het is 2011 (...) het land is aan het veranderen, maar Fares en Meriem hebben de hoop in de toekomst verloren. Bouajila en Abdallah leveren ijzersterk spel als het radeloze stel dat steeds minder opties heeft om Aziz te redden. Dan brengt Barsaoui ons naar de wereld buiten het pastelkleurige ziekenhuis om te laten zien hoe je op grimmige en illegale manieren aan organen kan komen.' Ruben Nollet (Vertigo 1-7-'20): 'Un fils houdt je aan het scherm gekluisterd en schetst (...) een beeld van een diepgewortelde machoreflex. Als puntje bij paaltje komt, vliegen de vooruitstrevende ideeën snel weer de deur uit. Alle Arabische Lentes ten spijt.'

Specificaties

Arabisch | 5051083162081

Titel Un fils
Uniforme titel Bik Eneich Bik Eneich: un fils
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Mehdi M. Barsaoui ; Sami Bouajila ; Najla Ben Abdallah
Type materiaal DVD
Uitgave [Amsterdam] : Cinéart, [2020]
Overige gegevens 1 dvd-video (92 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder anderen: Sami Bouajila, Najla Ben Abdallah, Youssef Khemiri. - Arabisch gesproken, Frans nagesynchroniseerd, ondertiteld in het Nederlands of Frans - Videoversie van de film: Tunesie : Cinetelefilms, 2019 - Oorspronkelijke titel: Bik Eneich - Bevat ook: Gesprek met Mehdi M. Barsaoui (22 min.)
ISBN 5051083162081
PPN 428391966
Genre sociale roman - familieroman
Thematrefwoord Orgaantransplantaties
Taal Arabisch