His dark materials. Season 1
DVD

His dark materials. Season 1 ([2020])

De 12-jarige Lyra onderneemt in het barre noorden een heldhaftige en gecompliceerde zoektocht. Tijdens de tocht komt ze in andere werelden terecht. Vanaf ca. 13 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Seizoen 1 van een Engels-Amerikaanse fantasyserie, gemaakt voor BBC One en HBO, gebaseerd op de trilogie van Philip Pullman, die is vertaald als 'De Noorderlicht-trilogie'*. In de hoofdrol Dafne Keen (Logan), naast onder meer James McAvoy en Ruth Wilson. Het verhaal speelt in een parallelle wereld die lijkt op de onze, maar met fantastische, magische en sprookjesachtige elementen. Ieder mens wordt begeleid door een daemon, een representatie van de ziel in de vorm van een dier. Het 12-jarige weesmeisje Lyra Belacqua is als baby door haar oom Lord Asriel Belacqua ondergebracht bij de wetenschappers van Jordan College, Oxford om haar te beschermen tegen de machtige organisatie Magisterium. Wanneer haar vriendje Roger, ook een wees, zomaar verdwijnt, gaat ze naar hem op zoek en ontdekt dat er meer kinderen op geheimzinnige wijze verdwijnen. De zoektocht brengt haar en daemon Pan in het ijskoude Noorden. Het eerste boek is in 2009 verfilmd als 'The golden compass' door Chris Weitz. Melissa Camacho (commonsensemedia.org) vindt de serie fragmentarisch en lastig te volgen voor mensen die de boeken niet kennen, maar ziet een sterke hoofdrol, sterke andere rollen, prachtige beelden en magische momenten. Vanaf ca. 13 jaar.

Specificaties

Engels | 5051888250914

Titel His dark materials. Season 1
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Tom Hooper ; Dafne Keen ; Ruth Wilson ; James McAvoy ; Philip Pullman
Type materiaal DVD
Uitgave [Amsterdam] : Warner Bros. Home Entertainment, [2020]
Overige gegevens 3 dvd-video's (8 × 60 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder anderen: Dafne Keen, Ruth Wilson, James McAvoy. - Regisseurs onder anderen: Tom Hooper. - Engels gesproken, nagesynchroniseerd in het Frans of Spaans, ondertiteld in 9 talen waaronder Nederlands - Gebaseerd op de gelijknamige romanserie van Philip Pullman - Videoversie van de televisieserie voor de BBC: Groot-Brittannië : Bad Wolf, (c)2019 - Bevat ook onder andere: Making His dark materials ; Building His dark materials ; The daemons of His dark materials
ISBN 5051888250914
PPN 428391230
Genre science-fiction - avonturenroman
Thematrefwoord sprookjesfiguren ; Zoektochten
Taal Engels

Relaties/Serie

His dark materials
DVD

His dark materials (2020-...)

vol. Seizoen 1
Uitgeleend