Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
Mierenhoop
Boek

Mierenhoop ([2020])/ Petra Bartíková

Stel je voor dat je een mier bent, en een dag in een mierenhoop doorbrengt. Wat doe je dan? Je graaft gangen, maakt kamers schoon en gaat op zoek naar eten. Ontdek van alles over het leven van mieren in dit hardkartonnen prentenboek, dat er als mierenhoop uitziet! Vanaf ca..4 t/m 6 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Liefdevol, ingenieus vormgegeven hardkartonnen prentenboekje, dat vormgegeven is als een mierenhoop! Er valt veel te zien, te leren en te ontdekken over het leven van mieren, binnen en buiten de mierenhoop. De eerste vijf pagina's zijn als een heuse mierenhoop met inkijkjes en doorkijkjes uitgestanst. Je kunt zien wie er leeft, werkt en geboren wordt in de mierenhoop, hoe voedsel verzameld wordt, hoe de rolverdeling is tussen mieren, hoe het bedrijvige volkje zich organiseert. Zo'n mierenhoop kan zich onder de grond bevinden, maar ook boven de grond. Mieren zijn sterk, ijverig en gedisciplineerd. Een van hun vijanden is het everzwijn, dat de hoop uitwroet, op zoek naar larven en poppen. Dit kartonboekje is fabelachtig vormgegeven in stevig karton met kleurenillustraties die stralen door een precieze vriendelijke aantrekkingskracht. De tekst is gesorteerd in kleine tekstblokjes en gaat (voor jonge kinderen) diep zonder al te grote verhalen te vertellen. Oorspronkelijk Tsjechisch, nu gelukkig uitgebracht in mooi vertaald Nederlands, van de hand van twee kunstenaressen van kinderboekenmakers. Vanaf ca. 4 t/m 6 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789021680750

Titel Mierenhoop
Auteur Petra Bartikova
Secundaire auteur Magdalena Takácová
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Uitgeverij Ploegsma, [2020]
Overige gegevens 16 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 23 cm
Annotatie Illustraties: Magdalena Takácová. - Vertaald uit het Tsjechisch - Vertaling van: Co se deje v mravenisti. - Praag : B4U, 2017
ISBN 9789021680750
PPN 427782643
Rubriekscode 597.82
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Mieren
PIM Rubriek Dieren
PIM Trefwoord Mieren