Eén grote familie
Boek

Eén grote familie ([2020])/ tekst van Elisenda Roca, met illustraties van Rocio Bonilla ; Nederlandse tekst [uit het Spaans] van Antje Schoehuys-Blaak

Lucia (ik-persoon) vertelt over haar grappige hondje Kiko en over haar fijne buurt, waar allerlei soorten mensen wonen. Iedereen helpt mee aan de voorbereidingen voor het grote buurtfeest. Maar kan het feest nog doorgaan na het zware onweer? Prentenboek over diversiteit met grappige tekeningen in zachte kleuren. Vanaf ca. 4 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Een meisje, Lucia, vertelt over wat ze in haar gezellige buurt meemaakt, samen met haar hondje Kiko. Zo wordt er een buurtfeest georganiseerd, dat mis lijkt te lopen door en nachtelijk onweer. Gelukkig helpen de ouders mee om er toch een fijn feest van te maken. De illustraties zijn bijna allemaal gezien vanuit het perspectief van Lucia; daar waar ze zelf te zien is, is nooit haar gezicht zichtbaar. Tot op de laatste illustratie, waar (voor de kenner) te zien is dat zij het Downsyndroom heeft. In het verhaal wordt de samenwerking benadrukt tussen kinderen met diverse achtergronden. Er zijn kinderen van verschillende huidskleuren, afkomstig uit gezinnen in diverse samenstelling, zoals twee moeders, twee vaders, een samengesteld, adoptie- of eenoudergezin. De illustraties zijn uitgevoerd in gemengde techniek (potlood en aquarel) en laten meer zien dan er verteld wordt. Als rode draad door het verhaal lopen de capriolen van het ondeugende hondje. Een warm verhaal, aantrekkelijk uitgevoerd, waarin veel kinderen zich kunnen herkennen. Vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789051168303

Titel Eén grote familie
Auteur Elisenda Roca
Secundaire auteur Rocio Bonilla ; Antje Schoehuys-Blaak
Type materiaal Boek
Uitgave Rijswijk : De Vier Windstreken, [2020]
Overige gegevens 42 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 31 cm
Annotatie Vertaling van: Una gran familia. - Barcelona : Penguin Random House Grupo Editorial, S.A.U., (c)2019
ISBN 9789051168303
PPN 427680085
Thematrefwoord Diversiteit ; Familie ; Jezelf zijn ; Feesten ; Downsyndroom
Taal Nederlands