Kitty op avontuur in de daktuin
Boek

Kitty op avontuur in de daktuin ([2020])/ Paula Harrison, Jenny Løvlie, vertaling [uit het Engels]: Saskia Martens

Kitty en de katten Pompon en Pixie ontdekken een heel mooie daktuin. Maar het wordt er veel te druk. Kitty heeft haar superkrachten nodig om de tuin te redden. Met veel tekeningen in zwart-wit en oranje. Vanaf ca. 7 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Kitty wil meedoen aan een wedstrijd waarbij de opdracht is een nieuwe schooltuin te ontwerpen. Om inspiratie op te doen gaat ze samen met de katten Pixie en Pompom naar de mooiste daktuin van de stad. Pixie vindt de tuin zo mooi dat ze tegen alle katten in de stad over de tuin vertelt. Maar... hoe meer katten over de tuin horen, hoe drukker het wordt. De katten richten vernielingen aan en maken een grote ravage van de tuin. Dit tot groot verdriet van de oude kat Graver, die in de tuin woont samen met zijn baasje mevrouw Lievens. Vlot leesbaar fantasieverhaal voor jonge kinderen. Originele insteek met een meisje als hoofdpersoon, dat 's nachts verandert in een superheldin met speciale krachten. Met grote sfeervolle illustraties in zwart-, wit- en oranjetinten goed passend bij het verhaal. Sommige pagina's zijn zwart als de nacht met witte letters. Korte hoofdstukken, ruime bladspiegel, prettig leesbaar lettertype en voorin een introductie van de hoofdpersonages. Aantrekkelijk omslag met gouden glinsterende details. Derde deel in de serie 'Kitty', losstaand te lezen vervolg op 'Kitty en de tijgerschat'* (2019). Vanaf ca. 7 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789403215389 | 122 pagina's

Titel Kitty op avontuur in de daktuin
Auteur Paula Harrison
Secundaire auteur Jenny Løvlie ; Saskia Martens
Type materiaal Boek
Uitgave Antwerpen : Blloan junior, [2020]
Overige gegevens 122 pagina's - gekleurde illustraties - 20 cm
Annotatie Tekst: Paula Harrison, illustraties: Jenny Løvlie - Vertaling van: Kitty and the sky garden adventure. - Oxford : Oxford University Press, 2020
ISBN 9789403215389
PPN 429495226
Genre sprookjes
Thematrefwoord Tuinieren ; Helden ; Katten ; Magie
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Kitty
Boek

Kitty (2019-...)

vol.
Uitgeleend
Paula Harrison