Het geheime leven van virussen
Boek

Het geheime leven van virussen ([2020])/ tekst: Colectivo Ellas Educan, illustraties: Mariona Tolosa Sisteré ; vertaling [uit het Spaans]: Lies Lavrijsen

Hoe weet je of je een virus hebt? Je immuunsysteem en medicijnen doen hun best om je beter te maken. Lees o.a. wat virussen zijn, hoe ze zich voortplanten en wat de zorg voor o.a. ons milieu en dieren ermee te maken heeft. Met retroachtige kleurenillustraties. Vanaf ca.. 9 t/m 11 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Virussen zijn overal, supersterk en soms onverslaanbaar! In dit bijna vierkante informatieve prentenboek maak je vanuit verschillende perspectieven kennis met het fenomeen 'virus'. Waar zijn ze uit opgebouwd en hoe planten ze zich voort? Bekijk in de virus-o-theek verschillende virussen en zie hoe je afweersysteem reageert op een indringer! Lees dat virussen van invloed zijn op ecosystemen van onze planeet en volg de historische tijdlijn van virussen bij de mens. En natuurlijk: lees over de actuele pandemie, over hoe we samen sterk staan als we ons gedragen als 'één wereld, één gezondheid'. Met een dubbelpagina met quizvragen (waar-niet waar) en antwoorden. Uitgave in een retro-achtige lay-out, met talloze kleine kleurrijke illustraties van veel virusjes en korte bijschriften op een (dubbel)pagina. Er is een goede balans tussen informatie en humor, woord en beeld, spannende realiteit en relativering in de tijd. Om zelf te kunnen lezen is een hoge mate van techniek én begrip vereist. Gebruik het boek vooral om samen te lezen, in te zetten als startpunt van gesprek en om ruimte te geven aan het delen van alle (onbeantwoordbare) vragen en gevoelens. Vanaf ca. 9 t/m 11 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789463832564

Titel Het geheime leven van virussen
Instelling Colectivo Ellas Educan
Secundaire auteur Mariona Tolosa Sisteré ; Lies Lavrijsen
Type materiaal Boek
Uitgave Kalmthout : Van Halewyck, [2020]
Overige gegevens 25 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 28 cm
Annotatie Vertaling van: La vida secreta de los virus. - Barcelona : Zahorí Books, (c)2020
ISBN 9789463832564
PPN 429475845
Rubriekscode 605.11
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Virussen
PIM Rubriek Lichaam en Gezondheid
PIM Trefwoord Virussen