Hocus pocus
Boek

Hocus pocus ([2020])/ Mark Parisi, vertaling [uit het Engels]: Mariella Manfré ; omslagafbeelding en illustraties: Mark Parisi

Rik krijgt te maken met pestkop Simon, die iedereen om de tuin leidt met zijn charmes. Maar Rik ontdekt dat Simon een gemene tovenaar is die de wereld wil veroveren. Maar hoe versla je een tovenaar? Met veel grappige stripachtige illustraties in zwart-wit. Vanaf ca. 9 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Rik heeft zijn klasgenoot en rivaal Simon uitgescholden voor 'apenwasser'. Daarom moet hij een excuusbrief schrijven, maar Simon is zelf een pestkop die met zijn charmes iedereen om de tuin leidt. De mensen noemen Simon een charismatische jongen. Rik zoekt op wat 'charismatisch' is en ziet dat het 'betoverend' betekent. Rik weet genoeg: Simon is een gemene tovenaar die de wereld wil veroveren. Maar hoe versla je een tovenaar ? Humoristisch verhaal waarin de hilarische gebeurtenissen elkaar in sneltreinvaart opvolgen. Deze graphic novel bevat vele stripachtige zwart-witte illustraties, tekstballonnen en weinig tekst, in verschillende lettertypes en -groottes. Derde, los te lezen deel in de serie 'Slimme Rik'* dat qua sfeer en uitstraling te vergelijken is met series als 'Het leven van een loser', 'Flip Fiasco' en 'Niek de Groot'. Voor een brede doelgroep, ook voor kinderen die meer moeite hebben met lezen, vanaf ca. 9 jaar. Vertaling van 'Marty Pants : How to defeat a wizard'**.

Specificaties

Nederlands | 9789026152146 | 253 pagina's

Titel Hocus pocus
Auteur Mark Parisi
Secundaire auteur Mariella Manfré
Type materiaal Boek
Uitgave Utrecht : Uitgeverij De Fontein Jeugd, [2020]
Overige gegevens 253 pagina's - zwart-wit illustraties - 23 cm
Annotatie Vertaling van: How to defeat a wizard. - New York : Harper, (c)2018. - (Marty Pants ; #3)
ISBN 9789026152146
PPN 42629436X
Genre humoristische roman - schoolverhaal
Thematrefwoord Schoolleven ; Magie
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Slimme Rik
Boek

Slimme Rik (2019-...)

vol. 3
Uitgeleend
Mark Parisi