Pirates
Boek

Pirates ([2012])/ Suzan Boshouwers & Marjolein Hund, translated from the Dutch by Clavis Publishing

Kapitein Billy Silver vertelt over zijn schip, bemanning en zijn leven op zee als piraat. Prentenboek met informatie over piraten, lied, spel, quiz en veel kleurenillustraties. Vanaf ca. 6 jaar; zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.

Recensie

Kapitein Billy Silver is een piraat die vertelt over zijn schip, zijn bemanning en over wat hij allemaal doet waarbij vechten e.d. geheel buiten beeld blijft. Groot eenvoudig voorlees- en kijkboek waarin op kleurige pagina's over het piratenleven wordt verteld: de zeilboten, wie aan boord de baas is, dat er 's nachts wacht moet worden gelopen, zeetaal enz. Op twee uitklappagina's wordt een doorsnede van het schip getoond met uitleg. Na een geslaagde aanval gaan de piraten aan wal om daar hun buit te ruilen voor andere zaken, om lekker te eten en te drinken en feest te vieren. Achterin staan een miniquiz (met antwoorden) over de inhoud van het boek en twee spelletjes om zelf te doen. Het verhaal is geïllustreerd met vrolijk gekleurde tekeningen over twee pagina's. De tekst in een duidelijke, schreefloze letter is leuk om voor te lezen. Alleen voor goede lezers geschikt om zelf te lezen. De piraat in dit boek betreft het standaardtype, bekend uit geromantiseerde boeken en films en heeft met geschiedenis van de zeeroverij dus niet zo veel te maken. Verscheen in de serie 'Want to know'* ('Willewete'), categorie history, vertaling van 'Piraten'**. Aardige prentvertelling voor kleuters vanaf ca. 5 jaar; zelf lezen vanaf ca. 7 jaar.

Specificaties

Engels | 9781605371351

Titel Pirates
Auteur Suzan Boshouwers
Secundaire auteur Marjolein Hund
Type materiaal Boek
Editie First edition;
Uitgave New York : Clavis, [2012]
Overige gegevens 27 ongenummerde pagina's - illustraties - 27 cm
Annotatie Colofon vermeldt: written by Suzan Boshouwers and illustrated by Marjolein Hund - Vertaling van: Piraten. - Hasselt ; Amsterdam : Clavis Uitgeverij, 2012. - (Willewete)
ISBN 9781605371351
PPN 385974817
Rubriekscode 658.2
Taal Engels
Onderwerp algemeen Zeerovers
PIM Rubriek Geschiedenis
PIM Trefwoord Piraten

Relaties/Serie

Want to know
Boek

Want to know (2012-...)

vol.
Uitgeleend