New Amsterdam. Seizoen 2
DVD

New Amsterdam. Seizoen 2 ([2020])/ David Schulner

Dr. Max Goodwin, medisch directeur van New Amsterdam in New York, gebruikt onconventionele methoden om de zorg, de financien en naam van het ziekenhuis te verbeteren.

Aanwezigheid

Recensie

Seizoen 2 (2019-2020) van een Amerikaanse ziekenhuisserie met in de hoofdrol Ryan Eggold (The blacklist). Dr. Max Goodwin is een jaar geleden benoemd als medisch directeur van New Amsterdam, een openbaar ziekenhuis in New York waar ook onverzekerden behandeld worden. Zijn taak is om te zorgen voor voldoende en gekwalificeerd personeel, de financiën op orde te brengen en de goede naam van het ziekenhuis te herstellen. Goodwin is briljant, innemend en eigengereid en gebruikt onconventionele methodes om zijn missie te vervullen. Zijn collegaþs zijn onder meer hoofd hartchirurgie Floyd Reynolds (Jocko Sims), hoofd spoedeisende hulp Lauren Bloom (Janet Montgomery) en hoofd psychiatrie Iggy Frome (Tyler Labine). Max' vrouw is omgekomen bij een ambulancecrash en nu moet hij alleen voor hun baby zorgen. Bovendien wordt hij behandeld voor kanker. Robin Kramer (delagarde.nl) schrijft over seizoen 1 dat de serie weinig toevoegt aan het genre, maar hij ziet een aardig script, prima acteurs en genoeg vaart: 'Dr. Max Goodwin is natúúrlijk briljant en het moralisme komt bijna schuimend zijn oren uit, maar Ryan Eggold speelt zijn blue-eyed held met verve (...) We hebben het eerder gezien, maar dat betekent niet dat het niet leuk is om het nog een keer te zien.' 18 afleveringen.

Specificaties

Engels | 5053083218607

Titel New Amsterdam. Seizoen 2
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Michael Slovis ; Ryan Eggold ; Janet Montgomery ; Eric Manheimer
Type materiaal DVD
Uitgave [Amsterdam] : Universal, [2020]
Overige gegevens 5 dvd-video's (13 uur 2 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder anderen: Ryan Eggold, Janet Montgomery, Freema Agyeman, Jocko Sims. - Regisseurs onder anderen: Kate Dennis. - Engels gesproken, Frans en Duits nagesynchroniseerd, in meerdere talen ondertitled waaronder Nederlands - Gebaseerd op het boek 'Twelve patients: life and death at Bellevue Hospital' van Eric Manheimer - Videoversie van de televisieserie: Verenigde Staten : Pico Creek Productions, 2019-2020
ISBN 5053083218607
PPN 428405290
Genre dokters-, verpleegsters- en ziekenroman
Taal Engels

Relaties/Serie

New Amsterdam
DVD

New Amsterdam (2019-...)

vol. Seizoen 2
Uitgeleend