De brief voor Sinterklaas
DVD

De brief voor Sinterklaas (2019)/ regie Lucio Messercola

Sinterklaas organiseert een auditiedag voor nieuwe Pieten. Sem schrijft zich in, maar alle brieven raken zoek. Kan hij het Sinterklaasfeest redden? Vanaf ca. 5 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Sinterklaasfilm van Lucio Messercola met als bekendste acteurs Bram van der Vlugt, Lieke van Lexmond en Aad van Toor. Kort na zijn aankomst in Nederland merkt Sinterklaas dat er van alles fout loopt. De oorzaak blijkt een enorm Pietentekort. Daarom wordt een Pietendag georganiseerd om snel nieuwe Pieten te vinden. Sem (Bo Burger) schrijft zich in. Hij hoopt stoer en sterk te worden en zo geen last meer te hebben van zijn pesters. Maar de gemene Huibert Jan (Edo Brunner) en zijn mammie (Pamela Teves) saboteren de audities. Is dit het einde van het Sinterklaasfeest? De recensenten geven 2-3 sterren. André Waardenburg (NRC 8-10-'19) vindt het script en de regie iets beter dan de vorige sinterklaasfilms van dezelfde producent: 'En, pietpuristen, omdat jullie vooral dit willen weten: de pieten komen hier in alle soorten en maten: man, vrouw, jong, oud, geschminkt en niet, en een heeft zelfs een spijkerbroek aan.' Kidsweek (16-11-'19): '(...) Tot zover niks nieuws, maar wel anders is dat het allemaal verwerkt is in een verhaal van nu. (...) Hoewel het verhaal met Sem leuk is, blijft het wel jammer dat de muziek wat droevig is en de film er kaal en weinig sinterklazig uitziet. (...)' Vanaf ca. 5 jaar.

Specificaties

Nederlands | 5414937033799

Titel De brief voor Sinterklaas
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Lucio Messercola ; Bram van der Vlugt ; Pamela Teves ; Lieke van Lexmond
Type materiaal DVD
Uitgave [Amsterdam] : Paradiso Films, 2019
Overige gegevens 1 dvd-video (80 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder anderen: Bram van der Vlugt, Pamela Teves, Lieke van Lexmond, Bo Burger. - Nederlands gesproken, Nederlands ondertiteld - Videoversie van de film: Nederland : Messercola, 2019
ISBN 5414937033799
PPN 428899447
Genre sinterklaas
Thematrefwoord Sinterklaas ; Pesten
Taal Nederlands