The bay. 1: The complete first series
DVD

The bay. 1: The complete first series ([2020])/ Daragh Carville

In het kustplaatsje Morecambe Bay wordt rechercheur Lisa Armstrong belast met het onderzoek naar de vermissing van een tweeling, twee tieners, een broer en een zus.

Aanwezigheid

Recensie

Britse misdaadserie (2019-) ontwikkeld door Daragh Carville (Middletown) en Richard Clark (Outlander, Versailles, War of the worlds). Met Morven Christie (Ordeal by innocence), Erin Shanagher (Hit&Miss), Jonas Armstrong (Walking with the enemy), Lindsey Coulson (Bulletproof) en Louis Greatorex (Last Tango in Halifax). Seizoen 1 bevat 6 afleveringen. In het kustplaatsje Morecambe Bay wordt rechercheur Lisa Armstrong belast met het onderzoek naar de vermissing van twee tieners, een tweeling, broer en zus. Ze is een ervaren rechercheur en erop getraind nooit emotioneel betrokken te raken bij een zaak. Maar ze blijkt een persoonlijke band te hebben met het gezin, wat haar onderzoek en haar carrière in gevaar zou kunnen brengen. Beoordeling IMDb: 6,8. Frank Heinen (Volkskrant 2-7-'20): 'De makers doen niet enorm hun best de vergelijking met Broadchurch te vermijden (...) De route die het verhaal volgt, passeert alle herkenningspunten (...) van de Britse detectivetraditie, zonder al te veel bloed of gevaarlijke gekken en afgerond met een ontroerende en behoorlijk verrassende ontknoping.' Natasha Slagter (Mijnserie 24-1-'20: 'klassieke whodunit (...) De personages zijn herkenbaar en de serie heeft genoeg spanning en drama. Niet spectaculair maar een gedegen Britse detective' (beoordeling: 7).

Specificaties

Engels | 8711983971578

Titel The bay. 1: The complete first series
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Lee Haven Jones ; Morven Christie ; Erin Shanagher ; Grant Crookes
Type materiaal DVD
Uitgave [Hilversum] : Just Entertainment, [2020]
Overige gegevens 2 dvd-video's (6 x ongeveer 50 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder anderen: Morven Christie, Erin Shanagher, Grant Crookes. - Regisseurs onder anderen: Lee Haven Jones. - Engels gesproken, Nederlands ondertiteld - Videoversie van de televisieserie: Groot-Brittannie : ITV Studios Limited, (c)2020
ISBN 8711983971578
PPN 428607403
Genre detectiveroman
Taal Engels

Relaties/Serie

The bay
Boek

The bay (2020-...)

vol. Seizoen 1
Uitgeleend