Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
Mary
DVD

Mary ([2020])/ directed by Michael Goi

David koopt in een opwelling een oude, beschadigde zeilboot. Samen met zijn vrouw en hun twee dochters knapt hij de boot op. Tijdens de eerste zeiltocht wordt duidelijk dat de boot beheerst wordt door kwaadaardige krachten.

Recensie

Horrorfilm van Michael Goi, die vooral televisiewerk heeft gedaaan, met in de hoofdrollen Gary Oldman (The courier; Killers Anonymous) en Emily Mortimer (The bookshop; The newsroom). David is stuurman op een boot die toeristen mee uit vissen neemt voor de kust van Georgia. Op een veiling koopt hij in een opwelling een oude, beschadigde zeilboot die door de kustwacht uit zee gevist is. Samen met zijn vrouw Sarah en hun twee dochters knapt hij de boot op en hoopt daarmee eigen baas te worden. Ze besluiten naar Bermuda te varen om de boot uit te testen en ook om hun onderlinge banden aan te halen die gespannen zijn door de affaire van Sarah met Mike (Manuel Garcia-Rulfo), een vriend van David. Mike gaat mee op reis, evenals het labiele vriendje van hun tienerdochter Lindsay. Dochtertje Mary maakt vreemde tekeningen van een vrouw die ze aan boord zegt te zien en al snel wordt duidelijk dat de boot beheerst wordt door kwaadaardige krachten. Rotten Tomatoes (rottentomatoes.com) geeft een score van 4% 'fresh': 'Misguided from stem to stern, Mary wastes the talents of an outstanding cast - and makes a soggy mess of its supernatural horror story.' Dennis Harvey (variety.com) noemt de film een 'lekke schuit', ondanks de sterke regie en goede acteurs.

Specificaties

Engels | 8713045250041

Titel Mary
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Michael Goi ; Gary Oldman ; Emily Mortimer
Type materiaal DVD
Uitgave [Hilversum] : WW Entertainment, [2020]
Overige gegevens 1 dvd-video (ongeveer 85 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder anderen: Gary Oldman, Emily Mortimer, Jennifer Esposito. - Engels gesproken, Nederlands ondertiteld - Videoversie van de film: Verenigde Staten : Tucker Tooley Entertainment, (c)2018
ISBN 8713045250041
PPN 428405053
Genre griezelverhaal
Taal Engels