De beentjes van Sint-Hildegard
DVD

De beentjes van Sint-Hildegard ([2020])/ regie Johan Nijenhuis

Na 35 jaar getrouwd te zijn geweest besluit een man iets aan zijn huwelijk te gaan veranderen omdat hij de bemoeizucht van zijn vrouw zat is.

Aanwezigheid

Recensie

Nederlandse film (2020) van Johan Nijenhuis (Verliefd op Ibiza, Verliefd op Cuba, Toscaanse bruiloft) met Herman Finkers, Johanna ter Steege (Tirza) en Leonie ter Braak. Gesproken in de Twentse streektaal, met ondertiteling. Gebaseerd op de Tsjechische film 'Teorie tygra' van Radek Bajgar (2016). Veearts Jan en universitair docent Gedda zijn al 35 jaar gelukkig getrouwd, maar omdat hij gek wordt van haar regel- en bemoeizucht, besluit hij nadat zijn schoonvader is overleden, iets aan zijn huwelijk te gaan veranderen. Beoordeling IMDb: 7,7. VPRO Cinema: 'licht absurdistisch, soms scherp en geestig, soms tergend flauw, maar eigenlijk altijd wel charmant. Regisseur Nijenhuis (...) maakte er visueel één grote reclamefilm voor de regio van' (3 sterren). Coen van Zwol (NRC 11-2-'20): 'deze film gaat over penopauze (...) naast alle seniorenfilms die nog één laatste grote transformatie of liefde beloven is de nuchterheid hier een verademing' (3 sterren). Symen Boersma (Filmtotaal 12-2-'20) over het gebruik van het Twents: 'Het is niet kneuterig, het is intiem en past daarmee bij uitstek in een eigenwijs familiedrama dat broeit in bijkeukens en moestuintjes' (4 sterren). Monica Meijer (Cinemagazine 13-2-'20): 'perfecte mengeling van serieus drama en een luchtige komedie' (4 sterren).

Specificaties

Nederlands | 8718836864421

Titel De beentjes van Sint-Hildegard
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Johan Nijenhuis ; Herman Finkers ; Johanna ter Steege
Type materiaal DVD
Uitgave [Amsterdam] : September Film, [2020]
Overige gegevens 1 dvd-video (98 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder anderen: Herman Finkers, Johanna ter Steege. - Grotendeels gesproken in de Twentse streektaal, ondertiteld in het Nederlands - Videoversie van de film: Nederland : Johan Nijenhuis & Co., (c)2020
ISBN 8718836864421
PPN 42862944X
Genre humoristische roman
Taal Nederlands